Новина от категория България
Архив на публикациите

Защо Джизъса мрази Слави Трифонов

Бившият футболист Благой Георгиев е сред най-обсъжданите родни знаменитости. Той присъства в медиите предимно с личния си живот, бързата смяна на жени и четирите си деца, които са от 3 жени. Последната му връзка е с 21 години по-младата Ивана Главчева, щерка на Ванко 1. Заради нея се премести да живее в Пловдив.
Още на 17 г. Благой Георгиев става част от мъжкия отбор на „Славия”. Тогавашният треньор на ЦСКА Стойчо Младенов се опитва да отмъкне голобрадия юноша на „Българска армия”. Босът на „Славия” Венци Стефанов обаче тропнал по масата, че няма да го пусне ей така, и му предложил да остане в отбора с професионален договор. Вече пълнолетен, Благо удря параф срещу 10 000 лева на месец, доста пари по онова време.
С първата си заплата си купил кола „Опел Вектра”, за която се бръкнал с 4 бона. Останалите 6 дал на родителите си. Тъкмо взима книжка и още при първото си каране на един баир в Банкя се ударил в дърво, за да избегне челен сблъсък с пиян на мотика шофьор.
После решил да скрие за сакатлъка от баща си, за да не яде бой. Тайно дава вектрата на монтьор, който му обещал да я ремонтира за два дни. Работата обаче се проточила и планът му да избегне пердаха пропаднал. След десетина дни не можел да крие повече колата и накрая си признал за инцидента. И пак изял боя от татко си.
Изобщо не обича прякора си Джизъса. Прозвището е измислено от Слави Трифонов в „Шоуто на Слави”, а не от Димитър Рачков, каквито слухове имаше. Слави го е кръстил Джизъса заради дълбоката му религиозност. „Този прякор ме обижда, това е богохулство. Исус Христос е един“, заяви преди време Благо.
Първата жена, на която Благой е паднал на колене, е гимнастичката Христина Витанова. Мачото е първият мъж на красавицата, която го дари с две деца – Йоана и Давид, но така и не успя да го отведе пред олтара. Второто предложение за брак е към рускинята Есмер Омерова. Свалката стана на частно летище в Дубай, където двамата бяха на почивка. Благой беше написал с огромни английски букви „Есмер, омъжи се за мен”. Бракът им изкара 2 години. Третото предложение беше към Златка Райкова и се състоя на Коледа през 2018 г. Двамата така и не се ожениха и се разделиха преди 2 години. Последното падане на колене беше пред Полина Спасова. Предложи й брак на любимата си само месец след началото на връзката им. Двамата се ожениха и разведоха в рамките на година.
Малцина знаят, че Благой има по-малък брат, който се казва Северин. Като дете е бил 5 дни в кома след удар на главата. Лекарите са подготвяли семейството за най-лошото, но майката не спира да се моли и да се надява на чудо. Тогава Благой вижда как тя се моли и брат му излиза от комата. Тогава започва да вярва в Бог и се обръща към вярата.
Изгражда параклис в двора на къщата си в „Суходол” и втори в „Горна баня”, който е осветен през декември 2009 г. Първият е посветен на св. Николай Чудотворец, а другият – на свети Георги. Благой твърди, че притежава мощехранителница с част от мощите на св. Николай Чудотворец.
„Получих ги в Москва. Попаднах в един църковен магазин. Търсих кандила за църквите си в България. Избрах и вече се готвех да си ходя. Но тогава ме спря монах, който също бе в магазина. Приличаше на индиец. Приближиха се и негови помощници и той ми каза, че иска да ми даде нещо. Излязохме и видях, че с него има и други свещеници. Внушителна делегация. Каза нещо на помощниците си и те извадиха куфар от един автомобил. Той го отвори и сипа малка част от съдържанието в мощехранителница. Даде ми го. Попитах го: „Защо на мен? Даже не сме разговаряли”. Той ми отговори, че това са мощите на св. Николай Чудотворец и той е почувствал, че трябва да ми даде част от тях. Каза ми, че винаги трябва да я нося и всичко ще бъде наред. Това навярно бе чудо” – споделя Джизъса..лупа

Публикувана на
20 Февруари 2024 година