Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Снайперистка № 1 на Украйна разкри как ще убие Путин

Една от най-страховитите снайперистки в Украйна разкри как точно смята, че ще убие Владимир Путин - "ако не стигне първа до руския президент".
44-годишната Олена Билозерска се превърна в национален герой в Украйна, след като на смразяващи кадри се вижда как тя ликвидира двама руски войници, пише Daily Star.
Първоначално журналистка от Киев, през 2014 г. Олена започва военната си кариера като доброволец-снайперист, а през 2018 г. става офицер. В продължение на две години тя ръководи войските в Донбас.
Въпреки че е демобилизирана през 2020 г., Елена бързо се връща на фронтовата линия, когато Путин нахлува в Украйна на 24 февруари 2022 г. Понастоящем тя служи в украинското специално подразделение "Артан", като ръководи смели мисии в продължаващата борба срещу руските сили.
Що се отнася до бъдещето на Путин, Елена, която има поне 10 потвърдени убийства, смята, че президентът "няма да доживее международния трибунал, където ще бъде съден".
Тя каза пред The Sun: "Когато руският елит разбере, че управлението на Путин става неизгодно за него, той ще бъде отровен или убит по друг начин от собствените си приближени. Разбира се, че бих го убила, ако можех - но е нереалистично да ми се отдаде такъв шанс, пише glasnews.bg.
"Следващият руски лидер няма да бъде приятел на Украйна. Но той ще трябва да търси мир със западните страни, за да възстанови разкъсаната от войната Русия, и затова ще направи някои отстъпки.", добавя тя.
Когато я попитаха за Путин, Елена просто каза: "Неадекватен човек. Ако Путин успее да завладее Украйна, следващите му жертви ще бъдат Молдова, Полша, балтийските държави и Финландия. Путин вече заплаши Финландия заради присъединяването ѝ към НАТО", смята Олена.лупа

Публикувана на
20 Февруари 2024 година