Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Словесна екзекуция над общинар, снимал се пред пещера

Кметският съветник от град Пистоя Алесио Бартоломей бил подложен на публична словесна екзекуция във Фейсбук заради пещера Утробата край Кърджали. Скандалът бил провокиран от заклети италиански феминистки.
Алесио Бартоломей се възхитил на нашата прочута Пещера-утроба край Кърджали и публикувал нейна снимка. Сложил отдолу текст: „Има пещери, чийто вход отнася веднага към концепцията за майката природа”.
Публикацията му предизвиква буря от негодувание. Представителките на най-големия италиански синдикат CGIL, чийто произход е свързан със социалистическата и комунистическата партия, незабавно реагирали гневно по повод на „сексистката му култура”. Защитничките на нежния пол забелязват, че „жената се смята от него и от една определена мачистка и патриархална култура, вкоренена в обществото ни, като вагина, която може да се използва само за сексуална и за репродуктивна цел”.
Иска се оставката на Бартоломей и се призовава кмета Пистоя да се разграничи веднага от неговите твърдения. Още повече, че той е отвратителен „десен” политик, незачитащ ярките либерални ценности.блиц

Публикувана на
21 Февруари 2024 година