Новина от категория България
Архив на публикациите

Бойко Борисов отсече: изборите 2 в 1 са абсолютно логичен завършек на тази (не)коалиция

„Не съм получил никакъв меморандум, не съм го чел, защото го нямам!“, заяви Бойко Борисов в кулоарите на парламента. „Трябва да се погледне как стои един такъв документ правно, отговаря ли на конституцията.“, обясни той.
Според него това е незряла политическа практика. И обясни, че използва най-дипломатичните думи. Напомни, че подобни документи се изработват от съвместни комисии.
Мария Габриел по телефона му прочетела първите няколко реда, но тоя я спрял, защото нататък не го интересувало.
„Този подход е неприемлив и прави ГЕРБ в невъзможност да подкрепи каквото и да било. Кой съгласува смяната в Агенцията за държавен финансов контрол. В кой меморандум е записано това, ДНСК, БАБХ, митниците. От една и съща партия, еднолично, в разрез на всичко, което е разписано в този меморандум. Този меморандум е всичко друго, но не принцип. Да подели с Кирил Петков държавата на две. Да загърби парламентаризма, опозицията, да си разделим 50:50 всичко. В същото време правителството е тяхно, областните управители!“, ядоса се лидерът на ГЕРБ..
И отсече: „За мен - от първите 10 реда, които ми прочетоха, изборите 2 в 1 са абсолютно логичен завършек на тази (не)коалиция!“..
„Приех критиката на Борисов и им изпратихме меморандума официално до техния зам.-председател на групата, отделно можем да им го дадем на ръка.“. Това обясни съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков, след като по-рано Бойко Борисов изрази негодувание, че меморандумът е пратен само на Мария Габриел, а не и на групата на ГЕРБ.
„Този меморандум не е ултиматум, а започване на прозрачен начин, отворена наша позиция към ГЕРБ, за да стигнем до разбирателство. Накрая, ако всички се съгласим, има смисъл следващото управление. Защото ние не искаме да сме във властта само за властта, а ако продължава промяната - автикорупционната, съдебната реформа хората трябва да бъдат защитени.“, уточни Просто Киро.

Публикувана на
21 Февруари 2024 година