Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Бойко Борисов изби рибата с виц, даде срок до понеделник

„Не съм оптимист за ротацията. Ще имаме едно празно време“, заяви Бойко Борисов в Плевен и припомни лекция на Кирил Петков, как се обучават в Харвад и са червената линия. Според него меморандумът е наивен.
„Има все още някаква комуникация между нас в (не)коалицията, но доверието е паднало до ледена епоха и не съм оптимист, защото тяхната тактика е ясна. Той си мисли, че аз съм слаб ученик, но аз помня. Ние и в училището в Банкя също сме се учили да не се огъваме. И като каже сега: "Добре, ето, оставете си Габриел външен министър..."
Но тогава, ако те имат финансите - ние трябва да имаме поне в агенциите 50:50. Областните управители - 50:50 и т.н. И ние ще ги продължим тези разговори. Като кажат това, ние ще отидем на втората част на меморандума - 50:50 всички министерства. Министър - зам.-министър!“, отсече лидерът на ГЕРБ.
„Кирил Петков е брилянтен стратег, знае как да принуди партньора му да ходи по неговата свирка. По един брилянтен начин ми взе всичко. Външно министерство не е рекламна агенция на някоя партия. Сега им давам те да мислят до понеделник, да върнем 9 месеца назад, защо нямаше такъв меморандум тогава, защо не разделихме тия министри “, добави той..
Разгневи се от държанието на Христо Иванов в последните дни и удари по масата. Буквално: „Той е некоректен към мен и ГЕРБ. Защо ходи в "Панорама" да ни критикува Неговият депутат Иван Иванов продължава да е начело на най-важния регулатор КЕВР. Когато Христо Иванов беше в коалиция с Корнелия Нинова, а ГЕРБ в ъгъла, защо тогава не смениха регулаторите? Сигурно отговорът е, че е трябвало да дели на четири, а сега на две“.
Бойко Борисов шокира всички с виц от фолклора на Банкя:
В Банкя двама яли едно агне.
„Май, добре хапнахме“, казал единият.
„Добре хапнахме, но да бяхме по-нарядко“, рекъл другият.
/блиц

Публикувана на
24 Февруари 2024 година