Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Вождът на Северна Корея с таен син

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун има „таен син“, който се срамува да показва публично, защото „не е достатъчно дебел“. Това шокиращо твърдение беше направено от Чо Су Йон, пенсиониран служител от Националната разузнавателна служба на Южна Корея.

Той предположи, че "непривлекателният външен вид на момчето изглежда е обезсърчил Ким да разкрие публично сина си". „За разлика от баща си или сестра си, която е пълна и добре охранена, синът на Ким е блед и слаб“, каза той пред Korea Times. „Чух, че синът му изобщо не прилича на своя прадядо Ким Ир Сен, добави Чо.
В Северна Корея външният вид на закръгления основател на нацията Ким Ир Сен се смята за важно за лидерите. Самият Ким Чен Ун е обвиняван, че подчертава приликата си с Ким Ир Сен, своя дядо, за да укрепи собствената си легитимност.
И изглежда, че на хоризонта може да има по-пълнички севернокорейски лидери - „пълничката“ дъщеря на Ким Чен Ун, Ким Джу Ае, влезе в общественото внимание в края на 2022 г. От друга страна, няма официални снимки на въпросния „блед и слаб" син. Експерти обаче смятат, че той най-вероятно прилича по-младия Ким Чен Ун, който беше доста по-слаб.телеграф

Публикувана на
25 Февруари 2024 година