Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Какво се случи с нагъл дядка в градски автобус

Пътник в автобус получи урок по екология, който ще помни цял живот, пише "Марица". Куриозният случай се разигра тази сутрин на бул. "България" по линия номер 4 в Пловдив.
Очилат дядка изяде вафлата си и реши да изхвърли празната опаковка направо през прозореца.
Това обаче предизвика реакцията на стоящ до него мъж, който му направи забележка защо изхвърля навън боклук по този начин. Възрастният обаче неадекватно отговори: "Защото така искам!". След това арогантният нарушител заяви на бдителния пътник, че не му е работа да държи сметка на хората и да не се занимава с него, тъй като щял да се ядоса и да го "изгони от Пловдив".
Мъжът обаче не се стресна и помоли нарушителя да слязат от автобуса и да отидат до Трето РПУ, за да му съставят акт за замърсяването на околната среда. Пенсионерът обаче се разпали още повече и ядосано се закани: "Махай се, да не извадя пистолета и да те направя на решето".
Опонентът му явно набързо разбра за проблемите в главата на възрастния човек и реши да действа нагледно. Кротко взе очилата от носа му, отвори прозорчето на автобуса и ги пусна навън с аргумента, че "не му трябват, след като не вижда какво прави".
"Дано другият път, като решиш да изхвърляш боклук през прозореца, да се сетиш за сегашната случка и не го правиш", каза будният пловдивчанин, след което слезе от рейса на следващата спирка.
Нарушителят пък хукна да си търси изхвърлените очила между колите по асфалта.

Публикувана на
25 Февруари 2024 година