Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Какво се случи през последната седмица в „Северен“

Какво е извършила администрацията на район „Северен“ през изминалата седмица отчете кметицата Венцислава Любенова.
Ето какво написа тя на страницата на кметството:
- Осъществихме проверки върху обработването на дървесните видове, възпрепятстващи реконструкцията на участъка по ул. "Рогошко шосе" съвместно с фирмата изпълнител и ОП "Градини и паркове".
- Проведохме регулярни съвместни проверки със служители на Общинска полиция и Пловдивски общински инспекторат в района, във връзка с разхождането на домашни кучета на нерегламентирани за тази дейност места.
- Извършихме огледи за състоянието на специализираните джобове за контейнери за смет с цел организиране на поетапното им реновиране.
Във връзка с получените заявления от граждани и сигнали от приемното време относно нерегламентирани сметища на терени частна собственост бяха извършени проверки на място и връчени предписания за тяхното почистване от собствениците.
- Служителите от отдел "Екология и чистота" извършваха ежедневни проверки за горене на отпадъци, като нарушителите бяха глобявани на място от служители на Пловдивски общински инспекторат със съдействието на униформени служители от Трето РПУ Пловдив.
- Извършиха се също така и регулярни проверки за паркирани МПС върху зелените площи в района, като при наличие на такъв случай, незабавно се сигнализираха ОП "Общинска полиция" и ОП "Паркиране и репатриране".
- Взехме участие в кръгла маса, организирана от "Каритас България", като темата беше свързана с политиките и реалността относно достъпа на възрастните хора до дългосрочни грижи в дома и общността.
Благодаря на всички, които подават сигнали за нередности, изпращат писма, предложения или запитвания! Вашата активност е от съществено значение за поддържането на нашия район чист и безопасен за всички!

Публикувана на
27 Февруари 2024 година