Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Защо ни излъгахте!!!

То не бяха факт чекове, то не бяха декларации за дезинформация - България влиза в Шенген, огромен успех на Денков, Австрия вдигнала ветото. Е да, ама вчера Австрия каза, че няма намерение да вдига ветото.

Виктор БЛЪСКОВ

Чакайте секунда. Нали правителството ни каза през декември, че Австрия е вдигнала ветото за Шенген. Как така сега, през февруари, Австрия казва, че все още няма да вдигне ветото?
Правителството не просто обяви, че Австрия е вдигнала ветото. Министерски съвет публикува съобщение, че било дезинформация да се съмняваме в това. Фактчекърите се развихриха да громят всеки, който смее да се съмнява в постиженията на Партията.
Е, оказа се лъжа. Правителството излъга. Министерски съвет излъга. Факт чекърите излъгаха. Ветото не е било вдигнато, то още е факт и дори нямаме абсолютно никаква дата кога ще бъде вдигнато.
Ще има ли извинения и ще има ли обяснения защо са ни излъгъли? Ще каже ли Министерски съвет защо ни се карат за "дезинформаиця", която се оказа истина?
Надали. Защото лъжата беше мащабна от самото начало - когато Марк Рюте, все още премиер на Нидерландия, обеща да вдигне ветото - макар той да нямаше мнозинство в парламента, а парламентът трябва да го вдигне. Още тогава от една фактчекваща медия, например, писаха как е “вдигнато ветото”, което беше абсолютна дезинформация. Тогава им излезе късмет и новото мнозинство на Геерт Вилдерс не реши да ни блокира, все пак.
След което имаше лъжата, че е постигната сделка да сме “пълноправни членове на Шенген”. Уставът за Шенген, който определя пространството без гранични проверки, ясно гласи, че член на шенгенското пространство е държава без въздушни, морски и сухопътни граници с другите държави в Шенген. Сделката беше за въздушни и морски. Тоест, ние не влизаме в Шенген, а влизаме в две трети от него.
Когато нямаме 1 от 3-те права на Шенген, това да минаваме по сухопътни граници без проверки, как така сме пълноправни в шенгенското пространство?
Имаше и сума лъжи как България не е приела никакви условия за спазване дори на Дъблинския регламент, защото не го пишело в решението на Съвета за влизане в Шенген. Дори преди седмица родните факт чекъри писаха за това. Да, но няма такова нещо като решение на Съвета за влизане в Шенген. Има решение на Съвета за влизане частично в Шенген. Влизането в пространството представлява влизането в 2 от 3-те условия (въздух и вода) с решението на Съвета. Сухопътните граници бяха уредени с протокола между нас и Австрия, който обещава да се обсъдят в някакъв бъдещ момент. Решението на Съвета + протокола представляват какво сме подписали за Шенген като цяло.
Крайната сметка сега е ясна - хората са излъгани, а Министерски съвет ще трябва да обясни защо лъже гражданите и дори атакува тези, които казват истината. Разбира се вероятно няма да има никакви извинения, а факт чекването ще продължи с пълна пара, но каквото оставаше от малкото доверие в държавата отново пострада. ПП-ДБ ще се стопи с още няколко процента, защото не е възможно дори собствените им гласоподаватели да са толкова слепи, че при поредната лъжа и нарушено обещание да продължат да ги подкрепят. Да не забравяме, че Шенген беше уж целта, заради която сключиха коалиция с враговете си
В 13:13 часа е пристигнал и вторият чартърен полет за днес, с който Европа ни връща мигранти.
15 души, депортирани от Брюксел, са свалени на Терминал 2 на Летище София при изключително строги мерки за сигурност. За това съобщава „ПИК“.
Припомняме, че първият полет беше от Виена, кацна в 11:30 часа и стовари около 30 души с арабски произход.
Вторият полет е от Брюксел със спиране в Загреб.
.труд, със съкращение, заглавието на Пловдивмедия

Публикувана на
27 Февруари 2024 година