Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Макрон настъпи мотиката

Френският президент настъпи мотиката на два пъти. Първо на Панаира на земеделието в събота, където влезе през заден вход, пазен през цялото време от кордон от 1800 полицаи и жандармеристи. Ограничен кръг подбрани земеделци все пак се добраха до него, за да изложат проблемите си. Когато чу, че следствие на непосилни кредити, наказателната екология и данъците, във Франция всеки втори ден по един земеделец се самоубива, той престана да ги слуша.

Божидар ЧУКОВ
Свали си сакото и вратовръзката. Останал по риза, вместо да ги успокои и подкрепи, той се разкрещя и им се накара. Освиркан от край до край на посещението Макрон се измъкна през някаква задна врата, така както беше дошъл.
В понеделник 26 февруари път привика спешно „Държавните ръководители“ на страните членки на ЕС. Пред тях заяви, „че не е изключено да бъдат изпратени европейски военни сили в Украйна!“ Направи това изявление без да предупреди никой. Без да консултира парламента и без да даде думата на който и да е от участниците в срещата. „Русия не може да спечели тази война и ние не бива да допускаме да я спечели! „ – отсече Макрон. В заключение все пак призна, че между участниците в конференцията, не е постигнато единодушие.
Само часове след като си отпътува, Олаф Шолц се разграничи от него. Каза, че немски войник или от НАТО няма да воюва срещу Русия. Един след друг, всички участници в конференцията застанаха предпазливо на страната на Шолц.
В Париж, инициативата на Еманюел Макрон бе окачествена като „безумна“. Противопоставянето на френски и руски войници, на територията на Украйна означава сблъсък между две атомни сили, или нова Световна война. Цялата политическа палитра заклейми думите му. В парламента дори се чуха викове „оставка“!

Публикувана на
28 Февруари 2024 година