Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

5 неща вкъщи, които ви състаряват

Понякога една домакиня изглежда доста по-възрастна отколкото всъщност е и колкото и да не ви се вярва, част от това може да се дължи на дома й. Интериорът може да остави своя отпечатък върху външния ви вид и буквално да ви състари сериозно. Има няколко неща в дома, които буквално превръщат едно момиче в стара жена. Ето кои са:
Лоша светлина
Осветлението в дома ви е от изключителна важност. Ако е правилно, то ще изглеждате добре от всеки ъгъл, без значение как точно пада светлината. Второто много важно нещо е, то да е удобно за очите.
В противен случай започваме да ги присвиваме, а в резултат на това се образуват бръчки около тях. Премахването на пачия крак с времето става все по-трудно, защото ботоксът води до пристрастяване и с течение на времето причинява подуване, което също не ви прави да изглеждате по-млади.
Калъфки за възглавници
Странно, но факт - материята, от която са направени калъфките за възглавници, има значение. Не напразно Ким Кардашиян, Синди Крауфорд и Дженифър Анистън спят върху коприна.
Експертите твърдят, че спането върху копринено спално бельо наистина помага за поддържане на младостта на кожата - по нея не се появяват бръчки и гънки, както често се случва при памучните чаршафи. Кожата и косата се плъзгат по гладката материя, така че свежият вид на сутринта е гарантиран.
Агресивни домакински химикали
Младостта също може да бъде забелязана по ръцете на една жена. Те страдат от агресивното влияние на околната среда дори повече от лицето и обикновено полагаме много по-малко грижи за тях. Някои хора дори не могат да бъдат принудени да мият чинии с ръкавици.
Вредата, която домакинската работа ни причинява, може да бъде минимизирана поне малко, ако изберем щадяща битова химия. Освен това трябва да имате търпение: дайте време на продукта да подейства, не започвайте да търкате веднага. Ще спестите време, енергия, ръце и младост.
Неудобни маса и столове
Повечето хора биха се зачудили какво общо може да има младостта с това. Оказва се че дори визията ни много зависи именно от позата, която заемаме. Това важи и за лицето ни. Цялото ни здраве и дори външен вид са буквално свързани с гръбначния стълб. По-точно състоянието му. Затова се уверете, че имате удобно работно място в дома си.
Разтегателен диван
Да, той е чудесен, стига да не спите на него. Като студент може да си позволите подобни лудории, но не и в живота на зряла възраст. Имате нужда от легло с добър матрак, на който да спите добре.
Лошият сън е един от най-мощните тригери за преждевременно стареене. Торбички под очите, малки мрежи от бръчки, брутален апетит поради повишен кортизол и лошо производство на мелатонин - нищо от това определено няма да ви направи по-млади. Като цяло, ако обичате себе си, купете легло. /jenata.blitz.bg

Публикувана на
01 Март 2024 година