Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Кога ще завършат ремонтите в Пловдив

„Добро планиране“ и „етапност“ отбеляза като ключови фактори при изпълнението на текущите ремонти на пътната инфраструктура кметът Костадин Димитров по време на пресконференция в Община Пловдив.
“До средата на 2025 година се очаква да бъде готов пробивът под Централна гара, изпълняван от НКЖИ. Предстои въвеждане в експлоатация на подлеза „Модър-Царевец“ около 15 април”, съобщи Димитров. По думите на зам.-кмета по строителство и инвестиции инж. Тошо Пашов в момента комисия изготвя проекти за временна организация на движението в участъка на ул. „Солунска“, бул. „Хаджи Димитър“ и ул. „Царевец, като то ще бъде пуснато веднага след подписването на акт 15.
Костадин Димитров обясни, че степенуваност е необходимо да има и при ремонтните дейности по шосетата „Рогошко“ и „Брезовско“, за да не бъдат затворени по едно и също време.
„Фирмата изпълнител е поела ангажимент до 10-15 дни „Рогошко шосе“ да бъде отворено, а след Великден започва работа по „Брезовско“, подчерта кметът.
Той допълни, че до края на месец юли трябва да бъде завършена улица „Владая“. Очаква се до Великден да бъде асфалтиран участъкът от ул. „Пере Тошев“ и ул. „Бъкстон“ и отсечката между ул. „Никола Димков“ и ул. „Стефан Стамболов“, част от проекта за Южния обходен колектор на ВиК.
„До края на месец юни е поет ангажимент да бъдат завършени и двете платна на „Голямоконарско шосе“, където канализацията и водопроводът вече са готови“, коментира още кметът.

Публикувана на
29 Март 2024 година