Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

170 000 лв. ще стигнат Величка да живее

Нека да помогнем на Величка Маринкова, която страда от рак на двете гърди. До момента са събрани близо 170 000 лв. Ето какво написа сестрата на Величка - Росица:
Здравейте, казвам се Росица и спешно набирам средства за лечението на моята сестра Величка Маринкова в чужбина. Вили е любяща майка, сестра и дъщеря. Тя е само на 39 години.

До миналото лято тя беше напълно здрава. Отглеждаше сина си и жевееше нормален и продуктивен живот.
Юли 2023 светът й се срина, когато на рутинен преглед бе диагностицирана с рак на двете гърди – това е изключително рядко явление (10% от жените се сбъсват с рак на двете гърди едновременно).
В този момент целия свят ми се преобърна на 360 градуса, както този на Вили и нейният син.
Последваха биопсии, които нанесоха още един удар – казаха ни, че ракът на дясната гърда е тройно нискодиференциран – най-агресивният рак и трябва да се действа бързо.
Започна се лечение с химио и имунотерапия в Сити Клиник, която бе последвана от спешна операция Декември 2023 – мастектомия на двете гърди, тъй като лечението не даваше очакваният от докторите резултат. Последва възстановителен период от около месец и и бе назначено ново лечение с още химия и имунотерапия.
Преди 3-та следоперативна химия – 16 февруари 2024 бе направен скенер, който показа петна на билият дроб. Последва ново хирургична интервенция в Токуда – този път на бял дроб и резултатите от имунохистохимията показват метастатичен карциом на белият дроб, никодиференциран. Въпросният метастатичен карциом бе потвърдено, че е от тройно негативният рак, което предполага спешни мерки и лечението не търпи отлагане.
Взимайки под внимание лечението проведено до тук и съветите от лекарите наблюдаващия от самото начало бяхме посъветвани, че случаят не търпи отлагана и трябва да се поиска второ и трето мнение в чужбина.
Свързахме се със различни болници в Турция и Кралство Великобритания, средствата, които се изискват за спешното лечение не са по силите и възможностите на Вили и затова Ви моля за спешна помощ. До часове трябва да съберем не малката сума от 15,000 EUR за стартиране на лечението, което е поетапно и болницата не може да даде крайна цена.
Става въпрос за сума не по-малка сума от 80,000 евро или равностойността в лева е около 155,000.
Искрено Ви моля да отворите сърцата си и всеки да помогне с колкото може, за да продължим нашата битка за живот със Вили и не само да я продължим, но до я спечелим!

За желаещите да помогнат:
Банка: Алианц Банк България
IBAN: BG41BUIN95611000707352
BIC: BUINBGSF
Получател: Фондация Павел Андреев
Основание: Дарение за Величка Иванова Маринкова

Публикувана на
30 Март 2024 година