Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Венцислава Любенова се отчете

Какво е свършила през изминалата седмица администрацията на район „Северен“ отчете кметицата Венцислава Любенова. Ето какво написа в социалната мрежа тя:
Организирахме работна среща с представители на всички дружества, които предоставят различен тип комунални услуги в района, т.нар. "експлоатационните дружества".
- Набелязахме проблемите, за които най-често получаваме сигнали от граждани, както и къде са най-проблемните точки в района.
- Обсъдихме възможностите да подобрим работата помежду ни, за да не се допуска изоставяне на отделни микрорайони от други
- Обсъдихме варианти за по-ефективна комуникация и начина, по който се възстановяват пътните настилки, зелените площи и тротоарите, след извършване на планови или аварийни ремонтни дейности на подземната инфраструктура от дружествата.
Проведохме открита приемна с жителите на “Гагарин” в парк "Красива България" Благодаря им за гражданската активност и изразената позиция относно бъдещето на детските площадки и зелените площи в квартала. От страна на районната администрация поехме ангажимент да подкрепим подадените сигнали и предложения, които вече се обработват.
На регулярната среща с директорите на детските градини и училища в района бяха обсъдени настоящите отворени програми по различни проекти, където районната администрация ще предостави нужното съдействие за кандидатстване на желаещите институции.
Проведена среща с директора на ВУСИ с акцент за организиране на съвместни дейности и инициативи в сферата на образование и кариерно развитие на студентите.
На оперативна среща с представители на III РПУ обсъдихме възможностите за сътрудничество за предотвратяване на хулигански и вандалски прояви в района.
Продължава подмяната на изгнили и счупени ребра на градинските пейки в района както и възстановяване на настилката на специалицирани джобове за контейнери на ул. "Дилянка", ул. "Брезовска" и ул. "Сава Муткуров". Това ще продължи и през новата седмица.
Продължават проверките и облепянето на излезли от употреба МПС на територията на район "Северен", като собствениците имат 3-месечен срок за преместване. Излезли от употреба МПС, които имат наложен запор от НАП или ЧСИ не могат да бъдат репатрирани докато не бъдат освободени от задължения.
Продължават акциите по оглед и контрол на нерегламентираните сметища на общински и частни терени в район "Северен". Общинските терени се почистват от ОП "Чистота", а всички собственици на частни имоти с образувано нерегламентирано сметище получават предписания със срок за почистване.
Продължават акциите съвместно с Общинска полиция и ПОИ за нерегламентирано разхождане на домашни кучета, съгласно Закона за ветеринарномедицинска дейност.
Ежедневно се извършват проверки за изсъхнали и опасни клони и дървета в района. Гражданите могат да подават сигнали за такива на 032/901 164 или 032/ 901 199.
Традиционно за седмицата в приемното си време се срещнах с гражданите и обсъдихме поставените от тях въпроси. Разгледахме различни по характер въпроси, за чието решение вече са предприети необходимите действия за разрешаване.

Публикувана на
31 Март 2024 година