Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Машинист получава инфаркт, става герой, успял да спаси всички пътници

Антонио Д'Ачи е машинист в Италия почти 40 години. Всяко едно от пътуванията трябва да е било уникално преживяване само по себе си, някои по-вълнуващи, но повечето от тях чисто рутинни.
На 26 март, 61-годишният мъж се качил за последно в машината.
Д'Ачи все още беше един от многото, известни само в региона. Малко по-късно обаче той се превръща в герой. Оттогава не спира да завладява новините на страната. Защото, когато се изправи пред смъртта, той първо помисли за хората, които до известна степен са се оставили в ръцете му. 87-те пътници във влака, които вероятно е спасил от нещо по-лошо със сетни сили.
Влакът е пътувал от Пескара за Сулмона през Абруцо. Малко след потеглянето около 16:40 часа, Д’Ачи е получил инфаркт.
Въпреки болката, той се опита да спре машината. Защото влак без машинист може бързо да завърши с катастрофа. Освен това кондукторът не успял да влезе в кабината от съображения за сигурност. Д'Ачи трябва да се справи сам в последните си мигове.
В крайна сметка той спира влака. Парамедиците пристигат веднага, но за смелия машинист, който работи за Trenitalia от 1986 г., помощта идва твърде късно.
В чест на Д'Ачи жп гарата Киети, която е най-близо до мястото на инцидента, може да бъде кръстена на него.
Във фейсбук страницата „Вечните железничари” – той е почетен с публикация, събрала куп коментари. Стотици изразиха тъгата си по-долу. Погребението ще се състои днес на Великденски понеделник в 10.30 ч. в Термоли.блиц

Публикувана на
01 Април 2024 година