Новина от категория България
Архив на публикациите

Бъдещият служебен премиер се жени още на 19

Бъдещият служебен премиер Димитър Главчев и съпругата му Павлина се женят още когато той е на 19 години. Според близките им, останал й верен и досега за връзки извън семейството никой не знаел. Имат две деца - син Михаил и дъщеря Марина. И две внучета
"Смел, верен и честен. Отличен оратор, който умее да разведрява нажежената обстановка. Може да се каже, че е по-добър пожарникар и от Бойко Борисов в гасенето на конфликти", описват го съпартийците му.
Най-често може да бъде забелязан на обиколки в Южния парк с колело. Като дете искал да стане професионален лекоатлет. До 7-и клас бил много активен в спорта, дори решил да кандидатства в 47-о спортно училище. Набелязал си лека атлетика и футбол. Преди това бил усвоил и хватки от различни бойни изкуства.
Неговият брат Николай също минава през няколко спорта. Има и черен колан по таекуондо. Създател е на клуб "Ахил", в който и в момента малки и големи тренират и впечатляват с успехи.
Двамата братя обичат много и Формула 1. Ходили са на няколко ралита в Европа. Канят се да стигнат до пистите в Малайзия и Бахрейн.
"Да си на рали, е невероятно изживяване. Емоцията и шумът около пистите са много силни. Звукът е нещо страшно. Но пък на телевизора вкъщи гледката е по-добра", споделя Главчев пред близките. Първата му Формула 1 е през 2003 г. в Австрия. Оттам се заражда друга негова страст. Купува тиролска шапка, по която закача значки от всичките си пътувания в чужбина. А значките са от много места, главно в Европа. Любими са му миниатюрни пирати от Сардиния, където гостувал на приятели едно лято, както и тази от Ерусалим, където бил преди години на Великден.
Другото му хоби е изобразителното изкуство. Трябва ли парламентарната група на ГЕРБ да избира картина за подарък на някого, всички звънят на Главчев - приятел е с доста художници.
Пред колегите си в парламентарната група е разказвал, че любимият му филм е "Амадеус". Фен е на Лили Иванова. Вече е купил билети за концерта й в Народния театър на 20 май на цялата си рода.
Макар че е специалист по финанси и счетоводство, той е върл меломан. Слуша и класика, и рок - голям фен е на "Дийп Пърпъл", "Юрая Хийп", "Бийтълс", Ерик Клептън.

Публикувана на
02 Април 2024 година