Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

„Защо ве, Манолчо?“

Този текст долу е опит за кратък анализ на едно забавно събитие от парламентарния живот - скарването на врага Манол Пейков от ДБ с Цончо Ганев от "Възраждане". Първо да кажа, че личната хигиена на един човек увеличава шансовете за постигане на желани сексуални контакти, а пък липсата на такава драстично ги намалява.

Акад. Петър ИВАНОВ
Тогава човекът, който не се къпе редовно, не се подстригва, не си реже ноктите, мирише на лошо, на крака, на умрели кукумявки или на усурийски тигри, те миришат най-силно, не знам защо остава доста самотен сексуално.
Кой от другия пол (при хетеросексуална ориентация) би обърнал някакво внимание, да не говорим за сексуален интерес и за коитусни пориви, на такъв един чорлав, пъпчив човек и вмирисан човек? Никой.
Тогава какво му остава на некъпания вонящ рошлю? Да се дърли, да вие, да грухти и да се кара с кротките и умни пешеходци, депутати и депутатки.
В спора, нека наречем така свадата в Парламента, едната страна (Цончо) нарече другата страна (Манолчо) дърт некъпан вмирисан пияница, който грухти, и намекна нещо за субстанции, а другата страна отвърна със странното и мекичко обвинение, че Цончо... спял с нощна шапчица, и си мажел косата най-напред с гел от тестиси на усурийски тигри, а после и с "шлемник байкалски".
На мен по̀ ми е интересен Манол, не знам
защо. Може би защото простодушно се издава, без да иска. Как ли? Ето как:
1.) Казахме вече, че усурийските тигри много миришат. Като него. Подсъзнателно той се идентифицира, и не без основание, с такъв вонящ тигър. И по принципа на психичната защита "проекция", описана от Ана Фройд, го приписва (проецира) на Цончо.
2.) Втората страна влючва неочаквано и неуместно в контекста на свадата понятието "байкалски шлемник" (Scutellaria baicalensis), това е сибирска билка. Отварата от нея, със сигурност употребявана от Манол, инсче откъде ще я знае, има отхрачващо, противогърчово и противоглистно действие. Човекът на ДБ издава страданията си. Кой от двамата има глисти според вас?
3.) Това, че лошата лична хигиена вреди на редовния секс, също намира доказателство в реплики на чорлавия депутат след разпрата: "Лесно се превъзбуждам" - казва той на журналистите, вече знаем защо.
4.) Последно, всички реплики на др. Пейков са свързани с братска Русия, усурийските тигри са край река Усури в Хабаровския край, байкалските билки растат в "дивите степи байкалски", както се пее в една руска песен.
Защо ве, Манолчо, нали уж си евроатлантик, като Ристето, твоето, дето прилича на кавказки конекрадец?
И този ми Манол, също като Божанчето, напира да ни управлява, братя.
Луди ли сме?/ свободно слово

Публикувана на
03 Април 2024 година