Новина от категория България
Архив на публикациите

Контрабандист на цигари държал канал от 30 г., бил ортак на Патерицата от „Клуб 777“

Акцията на ДАНС в Агенция "Митници" е заради хасковския цигарен бос Николай Николов-Паскал. Шефката на службата Петя Банкова обяви, че не го познава, но се опитвала да спре незаконната му дейност. Според финансовия министър в оставка Асен Василев обиските в агенцията са по политически причини, а според полицейски източници обаче става дума за пресичане на криминална дейност.
"Паскал не е най-големият контрабандист на цигари. Маслинката е много по-голям от него. Ударът днес се прави за преразпределяне на пазара. Няма нищо политическо в акцията", коментира пстолично ченге.
За 63-годишния Паскал се знае, че вече над 30 г. държи контрабанден канал за цигари от Турция и Гърция през пунктовете "Капитан Андреево" и "Капитан Петко Войвода".
Дългогодишни полицаи твърдят, че Николай Николов е бил в службите ни за сигурност, като преди десетина години се заговори, че е и сътрудник на американската Агенция за борба с наркотиците - DEA.
Според оперативна информация Паскал е бил съдружник в сянка на застреляния през 1998 г. пред дома си в "Кючук Париж" бос на "Клуб 777" Петър Петров-Патерицата. Двамата въртели най-големия контрабанден канал за незаконни цигари от Турция. Контрабандата обаче влизала у нас от Гърция през "Капитан Петко Войвода".
И в момента никой не е наясно къде точно се намира Николов, предполага се, че е ту в Турция, ту в Гърция. Любимо място му бил комплекс "Оушън вю бийч хотел", близо до Кавала.лупа

Публикувана на
03 Април 2024 година