Новина от категория Доктор
Архив на публикациите

Как диабет 2 изчезва

Диабетът (или захарната болест) е често срещано заболяване вследствие на повишеното ниво на глюкоза в кръвта (хипергликемия).
Обикновено той се предизвиква при комбинация от наследствени или екологични причини.

Нивото на кръвната захар се контролира от сложни взаимодействия на множество химикали и хормони в тялото, включително и хормона инсулин, в задстомашната жлеза (панкреаса).
В същото време диабетът е един от основните рискови фактори за появата на сърдечно-съдови заболявания. Усложненията, до които най-често води са коронарна болест на сърцето, сърдечна недостатъчност, атеросклероза на съдовете, бъбречни нарушения и др.
Лечението на захарния диабет включва няколко основни елемента: мранителен режим, физическа активност, обучение на пациента, медикаменти – инсулин и таблетки.
Според д-р Фарида Калбахани при лечение с пиявици диабетът от тип 2 изчезва. Тя е инфекционист, с над 30-годишен лекарски стаж, председател на Международната асоциация по хирудотерапия и пръв сертифициран хирудотерапевт в България. Д-р Калбахани поясни Тя поясни, че лечението се допълва и с хранителна диета, цитирана от "Фокус".
"При диабет от първи тип намаляваме многократно инсулина. Основното е, че се повлияват чудесно усложненията на диабета – ретинопатия, полиневропатия, бъбречни проблеми.
Всичко това е свързано с кръвообръщението. Пиявицата е единственото същество в света, което може да възстанови кръвообръщението на всякакви органи и системи.“
Хирудотерапевтът каза, че лечението с медицински пиявици е изключително ефективно при всички сърдечно-съдови заболявания – хипертония, исхемична болест на сърцето и при много други.
"Пиявиците сами по себе си предотвратяват инфаркта и инсулта. Ако навреме започне лечението, никога няма да се стигне до инфаркт или инсулт, защото организмът няма тромби, а тези заболявания са свързани само с тромби.
Прекрасни резултати се постигат при хемороидите, там резултатите идват много бързо, но ние не спираме да работим, защото трябва да излязат тромбите от всички съдове, не само хемороидалните.
Много добри резултати постигаме при заболявания на опорно-двигателния апарат – дископатии, дискова херния, ишиас, радикулит, артроза, артрит, но не, когато се е стигнало до пълна деформация. Извън тези напреднали фази, също има много добри резултати при артрита.“
Ако лекарят е обучен, ако има сертификат за хирудотерапефт и ако пиявиците са взети от биоферма, няма никакви рискове, поясни лекарят.
Д-р Фарида Калбахани подчерта, че ако пиявиците не са медицински, човек може да се зарази с хепатит, със СПИН и с много други заболявания.
"На тялото трябва да се поставят толкова пиявици, колкото килограма тежи човекът. Т.е., ако тежи 70 килограма, той ще има 7 процедури, всяка от тях с по 10 пиявици, ако е 100 килограма – 10 процедури с по 10 пиявици.“
Д-р Калбахани обясни, че процедурата не е болезнена и се прилага дори на деца.
Този вид лечение обаче не се практикува при пациенти с онкологични, инфекциозни и автоимунни заболявания, както и при възрастни над 70 години./Zdrave.to

Публикувана на
11 Април 2024 година