Новина от категория Холивуд
Архив на публикациите

Рене Зелуегър се завръща

Бриджит Джоунс и нейните дневници се завръщат! На 9 април от Universal Pictures споделиха, че Рене Зелуегър ще участва в „Бриджит Джоунс: Луда по момчето“ – четвъртият филм от поредицата „Дневникът на Бриджит Джоунс“. Първата част, излязла през 2001 година, донесе на актрисата първата ѝ номинация за „Оскар“.
Хю Грант също се включва в продължението, като ще изпълни ролята си на Даниел Клийвър, а Ема Томпсън, която написа сценария и участва в „Бебето на Бриджит Джоунс“, също се завръща в четвъртия филм. Грант участва в първите три серии като любовния интерес на Бриджит, който ту се появява в живота ѝ, ту изчезва. Първоначално той е неин шеф, но постепенно отношенията им се превръщат в нещо по-сериозно.
„Луда по момчето“ ще отбележи четвъртия филм от поредицата „Бриджит Джоунс“ и е адаптация на едноименния роман от английската писателка Хелън Филдинг. Майкъл Морис ще режисира продължението, докато Чуетел Еджиофор („12 години робство“) и Лео Удол („Белият лотос“) се присъединяват като нови лица към актьорския състав.
„Дневникът на Бриджит Джоунс“, базиран на романа на Филдинг и колона, която тя пише за британското издание The Independent през 90-те години, беше хит в боксофиса и направи над 330 милиона долара в световен мащаб след излизането си през 2001 година.
Филмът проследява героинята на Зелуегър, Бриджит, която е служител на издателска компания в Лондон, докато тя започва да пише своя дневник, влюбва се в шефа си (Грант) и попада в любовен триъгълник с Марк Дарси (Колин Фърт). Продължението от 2004 година, „Бриджит Джоунс: На ръба на разума“, проследява нейните продължаващи приключения и борби в отношенията с Марк, с когото се среща в кулминацията на първия филм и се сгодява в края на продължението. „Бебето на Бриджит Джоунс“ от 2016 година проследява Бриджит, която разбира, че е бременна и трябва да разбере кой е бащата – Марк или Джак Куант (Патрик Демпси).

Публикувана на
11 Април 2024 година