Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Тарторът на бандата, източила 50 млн. паунда в Англия, върти бизнес в центъра на Пловдив, държи „Дриймса“

„Гюнеш го няма, само счетоводителите му идват сутрин. Офисът му е на 3-ия етаж. А това заведение ей тук е негово. Върти го цялата му рода“. Думите са на охранител в една от най-знаковите сгради в суперцентъра на Пловдив – бившето кино „Балкан“, попитан къде е Гюнеш Али.
33-годишният пловдивчанин е сочен за тартор на банда от петима българи, източили над 50 милиона пауна от социалната система на Англия. Това е най-голямата измама в историята на британското подпомагане. Те използвали фалшиви документи включително договори за наем, фишове за заплати и писма от лични лекари, за да могат да кандидатстват за помощи от името на много хора. В някои случаи ставало дума за реални личности, но в други – за несъществуващи.
„Тази работа без хора не става. Гюнеш е имал в Англия 20-ина счетоводители, които са изготвяли документите. Как са успели да преметнат британците, не е за вярване. Но е истина, че Гюнеш е будно момче, акълът му сече“, допълва пазачът.
Фирмата, с която младият мъж продължава да върти бизнес в Пловдив, е „Вип Делукс“. Тя е ситуирана на 3-ия етаж в представителната сграда на пъпа на града. Долу е едно от най-оборотните заведения в Пловдив. Мнозина го смятат за гръцко, тъй като много години работеше като типична за южната ни съседка сладкарница. Последно го стопанисваше кипърец.
„От две години заведението е на Гюнеш. Всеки ден са тук роднините му и го управляват“, допълва охранителят. Той не е сигурен дали 33-годишният мъж произхожда от „Столипиново“. Справка сочи, че Гюнеш Али не е едноличен собственик на капитала, който е 6000 лева. Той държи 2400 лева, а двамата му съдружници – по 1800. /24plovdiv.bg

Публикувана на
12 Април 2024 година