Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Анди Гарсия на 68

С ролята си на Винсънт Мансини в „Кръстникът“ 3 Анди Гарсия предизвиква не една и две женски въздишки. Това е и звездният миг на актьора, който преди да вземе участие в класиката по романа на Марио Пузо, вече има няколко знакови роли в криминални ленти. За превъплъщението си в бос на мафията той е номиниран за Оскар и Златен глобус.
Андрес Артуро Гарсия Менендес Гарсия е роден в Куба. Семейството му емигрира в САЩ през 1961 година след операцията в залива на прасетата. Интересен и малко известен факт за него е, че е имал недоразвит сиамски близнак, който е отстранен след раждането. И до днес звездата има белег от операцията на рамото си.
Гарсия не успява да бъде засенчен на снимачната площадка. Той успява да съхрани собствената си индивидуалност нареждайки на екрана до звезди от ранга на Ал Пачино, Робърт де Ниро, Майкъл Дъглас, Шон Конъри и Кевин Костнър.
Актьорът е един от малкото в Холувуд, който успява да съхрани брака си стабилен вече 37 години. Анди Гарсия е женен за Мариви Лоридо от 1982. Двамата имат четири деца. Той е запален голф играч и има зад гърба си спечелени редица авторитетни турнири. /дарикнюз

Публикувана на
12 Април 2024 година