Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Черният мост ще си остане…черен

В Калояново скоро няма да видят обновен печално известния Черен мост, съобщи кметът на общината Младен Кичев, който беше обещал да срути старото съоръжение, където ставаха тежки кататрофи с жертви.

Катя КАЗАКОВА

За реализацията на проекта той имаше подкрепата на областния управител инж. Илия Зюмбилев и шефа на ОПУ-Пловдив Петър Попов. Проектът, на стойност 1,43 млн. лева без ДДС, беше задвижен. Очакваше се до края на годината над река Пикла да има вече нов мост.
Оказа се обаче, че вече бившият шеф на Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/ Ясен Йорданов е дръпнал проекта в София, с намерението да си направи свой конкурс за изграждането му. С освобождаването му от длъжност проектът явно скоро няма да види бял свят, притеснен е кметът Кичев.
Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова освободи Ясен Йорданов. А причината - установени с вътрешен одит негови незаконосъобразни действия. Договорите за текущ ремонт и поддържане от 28 октомври 2022 г. са автоматично прекратени. 22.12.2023 г. В одита се установява и незаконосъобразно увеличение с анекси на стойностите по договорите от 2022 година с до 50 на сто, уточняват от ресорното ведомство.
Вече няколко пъти кметът на община Калояново Младен Кичев прави опити да се свърже с АПИ, но безуспешно.
„Следващото ми действие е да затворим мост за петък, събота и неделя, когато е най-голямо движението на пътя Старосел-Хисаря. Аз съм дълбоко възмутен. 11 000 души от общината чакат изпълнението на този проект. Отново ли ще останат излъгани?“, коментира Кичев.

Публикувана на
12 Април 2024 година