Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Кметицата на „Северен“ се отчете

Какво е свършила администрацията на район „Северен“ през изминалата седмица отчете в социалната мрежа кметицата на района Венцислава Любенова.
Ето какво написа тя:
В район "Северен" през последната седмица в района извършихме следните дейности:
*Взехме участие в среща на Национално сдружение на общините на Република България във връзка за избор на представители на общините от област Пловдив в Регионален съвет за развитие в Южен централен район.
*Проведохме работна среща с ОП "Организация и контрол на транспорта" относно подадени сигнали от граждани и тяхното разрешаване.
*Среща с г-жа Ива Вълчева, кмет на гр. Хисаря с акцент за съвместни инициативи в сферата на култура, туризъм, спорт и младежки дейности и др. Следващата седмица предстои първата работна среща с поставяне на конкретни дейности и срокове.
*Среща с ръководството на НУ "Христо Ботев" за предстоящи съвместни дейности и инициативи в сферата на образованието и културата.
Обработване на сигнали на граждани получени в приемното време и подадени в районната администрация.
*Продължава подмяната на изгнили и счупени ребра на градинските пейки в района, както и поставянето на на нови пейки по желание на гражданите.
*Ежеседмично се осъществява стриктен оглед и контрол на нерегламентираните сметища на общински и частни терени. Общинските терени се почистват ежедневно от ОП "Чистота", а собствениците на частни имоти с образувани нерегламентирани сметища получават предписания за тяхното почистване.
*Проверките и облепянето на излезли от употреба МПС на територията на района също продължават, като собствениците имат 3-месечен срок за преместване. Излезли от употреба МПС със запор от ЧСИ или НАП не могат да бъдат репатрирани, докато не бъдат освободени от задължения.
*Ежедневно се извършват огледи на изсъхнали и клони и дървета на територията на района. Заповедите за санитарна сеч се изпълняват от служители на ОП "Градини и паркове", а гражданите могат да подават сигнали за опасни клони и дървета на 032/ 901 164 или 032/ 901 199.
*Проведохме акция за събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване.

Публикувана на
15 Април 2024 година