Новина от категория България
Архив на публикациите

Къде се крие Паскал

Издирваният от властите у нас и сочен за контрабандист номер 1, Никола Николов - Паскал, е напуснал страната с каравана още на 29 март", предаде БНТ. Открили са каравана в двора на хотел в гръцкия град Кавала.
Хотелът е затворен, а входът му - препречен с автомобил. От 4 април офертите за този хотел са свалени от всички сайтове за резервации. Не може да бъде запазена стая дори за традиционните в тази част на Егейско море майски празници.
При още един опит да се потърси Паскал екипът на телевизията е видял че, че е свети само едно от помещенията в хотела. "Охранител с качулка изгони екипа ни. Черен път води към къща в съседство, за която има данни, че Паскал също пребивава, но и тя е заключена", казаха от БНТ.
Паскал е вербуван в Държавна сигурност още в казармата, а веднага след това назначен на граничния пункт "Капитан Андреево". Там е работил по каптагоновия канал в средата на 80-те години. След това е под прикритие е прехвърлен като шофьор на тир и така усвоява целия канал от България през Турция към Близкия изток.
"С помощта на гръцки комунисти, избягали от родината си от дясната диктатура от 1967 - 1974 г., Паскал в началото на 90-те години е започнал контрабандната си дейност. Първата му фирма е съвместна между него и възрастен гръцки гражданин в Орестиада. Роднина на гръцкия гражданин в Солун е открил в безмитна зона "Солун" представителство и е започнат превоз на цигари от Кипър, през безмитна зона "Солун", а оттам към България, това каза Георги Шишков, бивш началник на митница Свиленград.

Публикувана на
16 Април 2024 година