Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

Джан Яман - Новият Сандокан

Един от най-известните турски актьори Джан Яман, станал любимец и на българската публика от хитови сериали като „Свободен дух“ и „Любов на инат“, влиза в друга емблематична роля - на добрия пират Сандокан. В края на април в Италия започват снимките на отдавна рекламирания сериал за „Тигъра на южните морета“ по историческия приключенски роман „Сандокан“ на италианския писател Емилио Салгари.
Снимките на очаквания цели три години сериал ще бъдат в южната италианска област Калабрия. Арена ще е „италианско копие“ на азиатската английска колония Лабуан, което вече е построено в индустриалната зона на намиращия се на брега на Тиренско море калабрийски град Ламеция Терме, писа преди дни кореспондентът на „Труд news” за Западна Европа Румен Михайлов. Той разказа, че снимки ще има и във вътрешността на красивата южноиталианска област, където все още могат да бъдат прекосени зони, напомнящи за джунглата, примерно на Малайзия. Много от сцените ще бъдат заснети и във водната шир от двете страни на Калабрия и някои близки острови. Вероятно за по-голяма автентичност на сериала, екипът ще бъде командирован и в южните морета, миещи бреговете на Бруней, Малайзия и Индонезия.
„Сандокан“ е страхотен развлекателен проект, който ще накара зрителите да мечтаят, като ги отведе в далечни, девствени и незамърсени светове“ – обясни на пресконференция Лука Бернабей – главен изпълнителен директор на продуциращата лентата компания „Лукс Видео“.
Турската звезда Джан Яман пристигна в Италия още в началото на 2021 година и подписа договор за ролята си в сериала - той обаче беше отложен заради различни организационни причини, но по всичко личи, че скоро ще стане факт. През това време Джан беше поканен да снима друг сериал, където изигра италианско ченге с турска майка. Джан Яман стана хит в Италия не само с ролите си в сериали, но и покрай връзката си с известната телевизионна водеща Дилета Леота, с която обаче вече не са заедно.
У нас Джан Яман стана изключително популярен от сериалите “Любов на инат”, “Горчиво и сладко” и “Свободен дух”. В последния си партнира с една от най-харесваните турски актриси - Демет Йоздемир, вследствие на което се заговори за сърдечна връзка между тях и извън снимачната площадка.
Красавецът Джан Яман е роден през 1989 г. в Истанбул. Завършва Италианския лицей с отличие и е първи по успех в своя випуск, като още от тогава дава заявка за успешно бъдеще. След това следва в САЩ за адвокат близо пет години, но така и не се реализира в тази област за дълго. Италианският, английският и френският едновременно са почти родни за него езици. Работи в сферата на правото за малко, като през това време се занимава и с любимото си хоби, което по-късно се оказва негово призвание и професия, а именно - актьорското майсторство. Първата си роля изиграва през есента на 2014 г. в сериала “Сърдечни работи”, партнирайки на Синем Кобал, снимал се е още с Бену Йълдъръмла, Селма Ергеч и други турски красавици.
Джан Яман полага изключителни грижи за атлетичното си тяло. Пет пъти седмично тренира бокс и кросфит и е превърнал зимната градина в дома на баща си в Решадие във фитнес-зала. Джан отдавна живее в Италия и от момента, в който се премести, отношението към турската звезда в родината му се промени. Често в социалните мрежи възникват бурни скандали между неговите фенове и хейтъри и всичко това заради противоречивите действия на актьора и многобройните неприятни ситуации с негово участие. Има няколко причини, поради които актьорът е недолюбван в родината си.
Пренебрегване на жените и сексизъм - може би това е основният недостатък на актьора. От време на време си позволява двусмислени изявления за непознати жени. В същото време многократно е обвиняван в побои и унижения, но нито едно от обвиненията не е доказано. Освен това една от жертвите призна, че е била добре платена за лъжесвидетелстване.
Колеги на Яман публично изразиха възмущението си от неговото нафукано поведение и го набедиха, че е станал жертва на звездна треска и не може да понесе тежестта на популярността и факта, че дамската аудитория е луда по него. Малцина обаче знаят, че най-важната за него жена е майка му. Джан Яман е типично мамино синче и как би било иначе, след като таткото напуска семейството, когато бъдещия актьор е само на 5 години. Въпреки това той има отлични отношения с баща си. Майката на Джан се изявява и като негов личен асистент и актьорът на шега я нарича “мадам Контрол”.
Фенките го правят звезда

Славата връхлита Джан Яман стремглаво. За нула време младият турски актьор се превърна в новия секссимвол на Турция, а и не само. Високият му рейтинг се дължи главно на женската аудитория, която и без друго е основният консуматор на сериали, като мускулите му дават преднина от 3/4 пред актьорското му превъплъщение, колкото и самият той упорито да се съпротивлява срещу подобни мнения. Джан трудно си намира дрехи - когато носите 46-ти размер обувки, имате твърде широки и мускулести рамене, проблемът с избора на обувки и дрехи е по-труден от всякога, казва той. Може би затова Джан предпочита всичко по него да е свободно, за да не ограничава движенията му./труд

Публикувана на
17 Април 2024 година