Новина от категория България
Архив на публикациите

Националната кардиологична болница спря операции заради борч от 9 млн.

Бъдещето на България буквално е подложено на геноцид – единствената болница у нас, в която специализиран екип извършва животоспасяващи кардиологични операции на деца, от 2 седмици не работи заради липса на консумативи от натрупани огромни задължения, споделя гневен медик.

„Вече две седмици операции в детската кардиология на МБАЛ „Национална кардиологична болница” няма. Интервенциите, често животоспасяващи, не се извършват, защото ръководството е инкасирало 9 млн. лева борчове”, не скри източникът в бяла престилка.
Според информацията към момента огромната сума е потънала във фиктивни ремонти…
МБАЛ „Национална кардиологична болница” – най-добрата специализирана болница за диагностика и лечение на сърдечно-съдови заболявания. Така е представено лечебното заведение в София, ситуирано на ул. Коньовица 65– единственото място у нас, където се оперират деца със сърдечни проблеми. Само дето от 2 седмици не се оперира, защото… няма пари.
И понеже бездействието буквално убива децата на България, работа на Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) е да влезе в медицинското заведение и да установи къде са потънали парите и защо поставяме в риск живота на българските деца. Което пряко касае националната сигурност.
Последната официална информация от МБАЛ „Национална кардиологична болница” е от края на 2023-а и гласи, че списъкът с чакащи деца е прекалено дълъг – поне 250.
Поради липса на материали, обаче, оперативният екип втора седмица не работи. В болницата дори се говори за затваряне на отделението. Проблемът е, че специалистите от екипа, извършващ оперативната намеса, няма аналог в България. И лъч надежда – засега медиците-виртуози остават у нас, въпреки многото предложения да започнат практика в чужбина.
„Мерки за оздравяване на болницата, смяната на ръководството и пълен одит на финансовото състояние трябваше да бъдат извършени от вчера за днес, утре може да е късно”, завършва запознатият със ситуацията.свободно слово

Публикувана на
18 Април 2024 година