Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Ако в листите за 9 юни пак се уредят досегашните депутати, няма смисъл да гласувете, пунта мара е!

Изборите на 9 юни, казват, щели да са най-добрата изява на демокрацията. От гласа на всеки избирател щяло да зависи как ще е в държавата през следнащите 4 години. Следва това да е вярно. Но едва ли. Причината е една – и в листите на тези избори за парламента на избираеми места ще се уредят отново досегашните депутати. Файда за пловдивчани от тях нямаше. Е, какво да очакваме – пак същото. Тогава какъв е смисълът да си пускаме бюлетината!?

Динко ПЕТКОВ
Ако направите импровизирана анкета на Главната с един въпрос: „Знаете ли кои са 12-те депутати от Пловдив?“, това ще е като питане за 100 000 лева в „Стани богат“. Тук-таме някой ще се сети. Гарантирано обаче, че всички ще споменат името на Манол Пейков. Защо ли? Какво толкова е направил за Пловдив, че да го знаят? Нищо. Демонстрира голямо състрадание към украинците. Били на тъмно, нямали електричество. Събра чрез онлайн кампания пари за генератори. Лично им ги занесе. Стана заради това и Мъж на годината. И толкоз. Известен е на пловдивчани заради скандалите с него в парламента. Стана за присмех, след като на няколко пъти от трибуната го обвиниха, че е пиян и мирише на некъпан. Дали е така, не се доказа. Но това му стана като визитка. И заслугата му, че обяви кои депутати са късопишковци, тоест четящи само с малки букви и кои дългопишковци. Ще го запомнят с хвалбите му какво обилно си е поръчал за хапване срещу дребни пари на летището в Токио, като придружител на наш певчески хор. Толкоз за депутатстването на Манол Пейков. Ако се уреди за нов мандат, какво да очакваме – същото.
От ИТН пловдивски депутат е Гроздан Караджов. Изборен пришелец. Софиянец. По време на предизборната прогаганда големи локуми разтягаше какво имало нужда да се направи за Пловдив. Приказките му хванаха дикиш. Избраха го. Е, и!? След това някой да му е видял очите под тепетата!? Нещо да е сторил за града ни? Ако го видим пак в листите, пак ли ще го изберем!?
Знае се каква язва са Столипиново и другите етнически махали. За депутат от ДПС в Пловдив избраха парашутист. Името му е Танер Али. От Северна България е – Търговище. Бил е три мандата кмет на община Антоново. Файда от него като пловдивски депутат – чок йок. Пак ли ще ни го спуснат с парашут!?
Единственият депутат от БСП е Иван Петков. С ник нейм Бебето. Иначе е голям устатник. Особено ако трябва да брани от съпартийците си „мама“ Корнелия. И той преди изборите вадеше от чувала обещания какво ще направи за Пловдив. Предполага се, че е абониран пак да е водач на червената листа.Също като негова лика-прилика, но в Пловдив-област е Манол Генов. И той от „рицарите“ на Корнелката. Вече толкова мандата е в парламента, че е време да му се смени името – да е Манол Депутатков или Депутатчо Генов. Дано не го бъркат с Дупедатков
Някой да е информиран какво е правил в парламента Йордан Костурков от ПП-ДБ? Фигурант на висока заплата. Айде, да не бъдем толкова крайни – полуфигурант, все пак си е правил труда да ходи на работа.
Най-много са народните представители от "Продължаваме промяната - Демократична България" - четирима. Трима са от ГЕРБ, двама - от "Възраждане" и по едни от ДПС, БСП и "Има такъв народ".
Пратихме ги с очакване да работят за държавата, но и за Пловдив. Оказаха се ала-бала. Някои ги виждахме да обикалят телевизионните студиа – пак да алабаламосват. В момента сигурно са се разтърчали. Пак да се уредят на избираеми места в листите. Ако това стане – на 9 юни изборите ще бъдат пунта-мара. Гарантирано.

Публикувана на
18 Април 2024 година