Новина от категория България
Архив на публикациите

Даниел Митов се отказва да е министър

„В тази ситуация за мен е ясно, че не бива да се превръщам в ябълка на раздора и фигура, която да разделя и обществото и да пречи на институциите да си вършат работата. Затова със сигурност оттеглям своето одобрение за това да бъда външен министър“. Това заяви заместник.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов пред журналисти в кулоарите на Народното събрание (НС).
„Искам да благодаря на служебния премиер за доверието, на г-н Борисов, че подходи с разбиране към евентуална моя роля в Министерство на външните работи (МВнР).
Приех не защото това е основна цел за мен, бил съм външен министър и не е в това въпросът.
Въпросът е, че в тази ситуация държавата трябва да има ясен външнополитически курс, който да е проатлантически, пронатовски и проевропейски“, каза Митов.
„Разочарованието ми идва най-вече от ПП-ДБ, които вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, подкрепиха тезата на Румен Радев, че не може партийно лице да бъде външен министър“, посочи той.
Заместник-председателят на ГЕРБ допълни, че държавният глава не е издържал теста и оттук-нататък отговорността за външния министър е само негова.

Публикувана на
19 Април 2024 година