Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Бойко Борисов за истерията на ПростоКиро: „Денков да не лъже!“

"Историята със счупената масата беше преди сглобката, Николай Денков да не лъже. После всичко беше цветя и рози, кафе, капучино, уиски и други такива неща" - това коментира пред "24 часа" лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като вчера бившият премиер разказа за случая.
Пред "Свободна Европа" Денков каза следното: "Всеки ден си беше борба. Тази идилия, която се опитват да ни пуснат като мъгла - как ние много сме се разбирали, е пълна глупост. Това е истината. За историята със счупената маса, която сте чули, аз бях там. Кирил Петков счупи масата в кабинета на Борисов, защото Борисов започна да говори някакви лъжи. Всеки ден се борехме, за да можем да вървим по пътя, който беше важен за нас".
Лидерът на ГЕРБ обаче има друга версия на историята. По думите му това се случило в една от първите срещи между двете партии, още преди "сглобката". Срещата се състояла не в кабинет на Борисов, а в кабинета на Росен Желязков в Народното събрание. Присъствали около 20 души, обсъждали здравеопазването.
"И когато стана въпрос за министър на здравеопазването, Кирил (Петков) удари една бутилчица на масата пред Христо (Иванов) и Атанас (Атанасов) и счупи стъклото на масата. После дойде и се извини и каза, че няма повече да избухва така", разказва Борисов.
Той добави, че Кирил Петков не знаел името на министъра, който предлагат. Лена Бориславова извадила лаптопа си и прочела името, предлагано от ПП-ДБ. "Човекът не беше известен на никого, но се съгласихме", поясни Борисов.
"След малко попитах как му беше името, Кирил беше забравил, погледна Лена и тя пак отвори компютъра. Тогава казах, че щом не знаят кого предлагат, значи някой им нарежда, да кажат кой е и да ме срещнат с него да преговарям директно", спомня си още Борисов. По думите му след това Кирил Петков избухнал.

Публикувана на
19 Април 2024 година