Новина от категория Феномени
Архив на публикациите

За какво се самозалъгват зодиите

Овен
Център на света

Овните, като правило, рядко страдат от съзнателна самоизмама. Те са достатъчно смели, затова предпочитат да се изправят лице в лице с реалния свят, вместо да се крият от него зад розови очила и зад стените на „въздушни замъци“. Както и да се развие животът им, Овните твърдо вярват в своята изключителност. Те са убедени, че са пъпът на земята и всичко трябва да се върти около тях. А когато това не се случи, те се обиждат и наказват хората, които не искат да приемат превъзходството им. Те трудно признават своята посредственост и недостатъците си, затова се опитват да се убедят, че грешките не са по тяхна вина и нападат тези, които изтъкват несъвършенствата им и не понасят критиката.
Телец
Негативни емоции

За Телците самоизмамата е просто инструмент, който те умело използват. Ако се притесняват от нещо, съзнателно се убеждават, че просто трябва да изчакат и тогава всичко ще се промени. Те сякаш хвърлят лек воал върху реалността, но в този момент не бездействат, а търсят изход от неприятна ситуация. Телците не толкова лъжат себе си, колкото просто се абстрахират, така че негативните емоции да не им пречат да функционират продуктивно и да коригират това, което не им допада. Не трябва да измислят „алтернативна реалност“ за себе си - като правило те са доста доволни от това, което се случва в живота им. Освен това знаят как да използват пълноценно качествата, които притежават.
Близнаци
Другите са виновни

Близнаците лъжат другите редовно, а себе си още по-често. Те отлагат изпълнението на задълженията и обещанията си до последния момент; обичат да мислят, че всичко ще се разреши от само себе си, което означава, че няма да се напрягат. Ако нещо не им се получава, те търсят причината за провала във всеки, но не и в себе си. Те са искрено убедени, че всички около тях са виновни, а самите те са жертва на обстоятелствата. Още от детството си, притежават суперсили и с патос информират близките си за своята уникалност. Убедени са, че това наистина е така и дори разкритията не ги принуждават да променят тактиката си на поведение и да свалят „розовите очила“, през които гледат на себе си.
Рак
Много са силни

Раците се крият в самоизмама от болката, която реалният свят може да им причини. Те са толкова емоционални и психологически нестабилни, че без тази, в случая полезна черта на характера, просто не биха оцелели. Мамят себе си, преструвайки се на силни и непобедими, самоуверени и самодостатъчни. Раците лъжат себе си почти съзнателно, това ги улеснява да се справят с предателството и несъвършенствата на света около тях, които те усещат много фино. За тях самоизмамата е самата черупка, в която се крие техният естествен брат ракът отшелник. Здравите стени на заслона надеждно защитават нежното сърце и нестабилната психика на представителите на тази зодия.
Лъв
Измислена реалност

Лъвовете са майстори на самозаблудата. Поради своя егоцентризъм те дори не допускат мисълта, че всичко в живота може да не е така, както искат. Представителите на тази зодия имат своя лична реалност, в която им е топло и комфортно, а онези, които се опитват да ги изтръгнат от този алтернативен свят, се превръщат във врагове. Но Лъвовете, създали своята лична вселена, са необичайно талантливи и на плодовете на техния труд се радват мнозина. Самите Лъвове са наясно, че не живеят като всички останали, но поради факта, че реалността послушно танцува на тяхната мелодия, те съществуват, както са мечтали. Връщането в реалния свят може да ги убие, защото всичко там е сиво и скучно.
Дева
Важни са правилата

Девите рядко се заблуждават за нещо. Те предпочитат да разберат какво наистина се случва с тях и какво да очакват от бъдещето. Адекватно оценяват себе си, умеят да поемат отговорност за грешките си и да коригират стореното. Те се опитват да имат ясна глава и незамъглен поглед върху реалния свят без „розови очила“. Това състояние обаче не ги предпазва от заблуди. Те не лъжат съзнателно себе си, но техните навици, характер и подсъзнание се справят перфектно с това. Убедени са, че ако действат според правилата, всичко в живота им ще бъде страхотно. Но тяхната коректност дразни околните и много хора съзнателно ги нараняват, за да ги накажат за прекалената педантичност.
Везни
Лошите поличби

Везните крият зад самоизмамата страха от реалния живот и от отговорността за своите грешки. Те измислят мистични обяснения за неуспехите си, убеждават се, че за всички неуспехи са виновни сбъднатите лоши поличби, нещастно подредени звезди и вятъра, който духа от нищото. Въпреки това, такава самоизмама им помага да оцелеят в трудни времена и да се справят с проблемите без много сериозни загуби. Представителите на този знак също твърдо вярват в благоприятните прогнози и добрите поличби и не им е трудно да се убедят, че след черна ивица със сигурност ще дойде бяла. И неприятностите наистина се отдръпват, отстъпвайки място на положителни събития, късмет и радост.
Скорпион
Въображаеми проблеми

Скорпионите са много взискателни към себе си и песимисти, затова са убедени, че много от техните недостатъци са истински пороци, а временните неуспехи се превръщат в трагедията на живота им. Скорпионите са уникални по своему – те не се самозалъгват нарочно, лъжите им са подсъзнателни и им носят само мъки. В същото време те не само разсъждават мълчаливо, но често с удоволствие говорят за своите въображаеми проблеми и страдания на тези, които са готови да ги изслушат. Причината тук обаче не е желанието да говорят и да „излеят душата си“, а че са изтънчени енергийни вампири и, хранейки се с течностите на симпатията, те получават временно облекчение от вътрешните им терзания.
Стрелец
Винаги са прави

Стрелците не се нуждаят от самоизмама, самоувереността се справя перфектно с функциите си. „Винаги съм прав. Ако греша, вижте точка едно” - това е житейското им кредо. Те твърдо вярват в непогрешимостта си, а когато реалността ги удари болезнено в лицето, те се отърсват и продължават напред. Така че дори и да грешат за себе си, това не пречи на живота им - техният оптимизъм и самочувствие са несломими. Те знаят на какво са способни, не е нужно да си измислят въображаеми предимства - истинските им качества са достатъчни, за да постигнат всяка цел. Не са свикнали да се крият от реалния свят. Колкото до личните им грешки, те не ги признават, но и не ги оправдават.
Козирог
Непостижими неща

Козирозите стоят здраво стъпили на земята с двата крака и никога не се поддават на самозаблуда, дори когато това може да им донесе мир и облекчение. Предпочитат да се изправят пред истината, без да „украсяват” съществуването си със сладки лъжи за себе си и без да се оправдават. Те винаги отговарят за грешките си не само пред другите, но и пред съвестта и ума си и животът във „въздушен замък” не е за тях. Ако Козирозите измислят нещо за себе си, това им е от полза. Те могат да си поставят почти непостижима цел и да си въобразяват, че вече са я постигнали, а тогава реалността е принудена да отстъпи и да им даде това, което толкова страстно желаят и към което упорито се стремят.
Водолей
Няма проблем

Водолеите умишлено си затварят очите за това, което не ги устройва и до последния момент се правят, че нищо неприятно не се случва. Те сякаш изграждат стена между съзнанието си и реалността, абстрахират се от жестокия свят и се преструват, че докато злото не ги докосне директно, то не съществува. След като реалността ги застигне, започва следващият етап на отричане. Придържат се към миналото, търсейки опора и потвърждение в него, че всичко може да се върне към нормалното, че скоро всичко ще се промени и ще стане както преди. За тях е трудно да се откажат от тази илюзия и да започнат живота от нулата и само най-смелите намират сили да се втурнат в бъдещето без химери.
Риби
Несгодите в живота

От детството си Рибите живеят в свят на самоизмама и илюзии. Те си измислят реалност, в която се чувстват много удобно. Често са „заобиколени“ от въображаеми приятели и несъществуващи любовници, за които Рибите с удоволствие разказват на приятелите си, и в които самите те на практика вярват. Освен това те редовно и с пълно доверие даряват другите с добродетели, които не притежават. Но в същото време за Рибите „алтернативната реалност“ не е фундаментална. Те са добре запознати с материалния свят, често имат много успешна кариера и знаят на какво са способни. Те се нуждаят от самоизмама само за да се примирят с онези аспекти на живота, които не ги устройват.

Публикувана на
20 Април 2024 година