Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Б. Б. отново водач в Пловдив, но ако го искат

"За Пловдив сме направили достатъчно", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на вчерашното си посещение в Пловдив. Дали ще води обаче листата на партията в Пловдив, отговори: "Е, ако ме искат". Той беше категоричен, че партията е давала максимума за града.
На въпрос дали борбата с външния министър приключи, Борисов отговори: "Не знам, питайте ме само каквото зависи от мен."
Попитан за коментар на позицията на служебния премиер Димитър Главчев, че може да оглави Външното министерство и задочния отговор на президента, че предложението е "авангардно", лидерът на ГЕРБ каза: "Вие какво си мислите, че да си премиер е лесна работа. Ние досега ставахме премиери с над 100 депутата зад нас, първа политическа сила, с мощна коалиция, тогава управляваш с размах, защото имаш доверие зад себе си. Сега дали е шеф на Сметната палата или омбудсман или какъвто и да е шеф на БНБ, без партия, без нищо, изведнъж му се дава цялата власт в държавата. Ние сме се готвили за тези постове - аз като главен секретар, като кмет на София, с екипи, с хора, със състави. Това са сложни работи."
Той коментира и енергийната политика по времето на кабинета "Денков".: "Оказа се, че тези 10 месеца никаква диверсификация не са правили. Избирателите на ПП и ДБ как си обясняват, че всеки ден между 8 и 10 млн. кубика руска газ влизат в България? Това ли им е диверсификацията? Извинявайте. 3 години руски петрол с дерогация. Погледнете сега навънка цените същите ли са на дизела и на бензина. Без дерогация - същите. Заминаха ли 7 млрд. долара за Путин? Заминаха. Какви са тези глупости кой е помогнал на Путин. Никой повече от тях. С тези комисии, които си правят - всичко излиза на яве"..

Публикувана на
21 Април 2024 година