Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Какво ще стане в Украйна след като САЩ й отпусна 61 млрд.

Американският милиардер Илон Мъск коментира решението на Камарата на представителите на САЩ да одобри нов пакет от помощи за Украйна, като попита за стратегия за излизане от конфликта.
Мъск отговори на публикация в социалната мрежа X на бизнесмена Дейвид Сакс, в която той изчислява, че отпуснатата помощ, която се рекламира като „спасяваща Украйна“, ще бъде достатъчна за точно половината от контранастъплението на украинските въоръжени сили миналото лято, което в крайна сметка се провали.
„Това, което най-много ме тревожи, е, че няма стратегия за излизане, а само вечна война, в която млади хора умират в окопите от артилерийски огън или от картечници и снайперисти в минни полета“, написа Мъск под поста.
Милиардерът обърна внимание и на публикацията на Сакс, в която той изрази учудване от факта, че в САЩ хората гласуват за отпускането на американски пари и развяват знамената на друга страна (демократите в Конгреса развяват знамената на Украйна по време на гласуването на пакетът – бел. ред.) се наричат патриоти, а привържениците на решаването на вътрешни проблеми, като защита на собствената си граница, се наричат агенти на чуждо влияние.
„Лудост“, заяви бизнесменът.
В събота Камарата на представителите прие законопроект за отпускане на близо 61 милиарда долара на Украйна.

Публикувана на
22 Април 2024 година