Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Ученици и малчугани в „Северен“ почетоха Международния ден на Земята

Изумителни макети от рециклируеми отпадъци по случай Международния ден на Земята създадоха учениците от I до IV клас в район "Северен".В инициативата се включиха над 50 ученици от различни училища в района. Те показаха своето творчество и ангажимент към опазването на околната среда по време на забавния и образователен проект на район „Северен“.
Учениците използваха разнообразни материали като сламки, капачки, буркани, шишета и много други, които обикновено биват изхвърлени. Този път обаче отпадъците бяха превърнати в проекти, които вдъхновиха присъстващите на събитието. От миниатюрни градове, изградени от пластмасови капачки, до космически кораби, изработени от стари шишета - всяка творба беше уникална и впечатляваща, възхитена е кметицата на района Венцислава Лбенова.
В района се проведоха различни инициативи във всички детски градини и училища:
- "Доброто продължава" в ДГ "Дъга" с Великденски благотворителен базар с каузата за годината "Да запазим усмивката на Тошко", който ще продължи до 25 април със страхотните произведения на децата от всички групи и родители направени с много желание и любов.
- В НУ "Христо Ботев" празникът беше съпроводен със състезание на рисунки с тебешир, арт-инсталации и изложба в двора на училището.
- Децата в ДГ "Славей" направиха двора на градината си по-красив като засадиха пролетни цветя и билки, а учениците в СУ "Н.Вапцаров" засадиха дръвчета и поставиха къщички за птици.

Публикувана на
23 Април 2024 година