Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Още за касапницата на бул. „Руски“

21-годишният водач Кристиан Екмекчиян, който загина на място при катастрофата на големия пловдивски булевард "Руски" заедно със 20-годишната си спътничка тази нощ, има шофьорска книжка от едва 3 години. По първоначална информация има и предишни провинения на пътя - за превишена скорост.
Именно Кристиан е шофирал луксозния джип "Рейндж Ровър". Водачът е летял с много висока скорост по правия булевард, а след удар в дърво автомобилът буквално е разполовен.
Междувременно стана ясно, че загиналият младеж е син на служителката на КАТ-Пловдив Петя Екмекчиян, която работи в отдел "Регистрации". Момичето, което е пътувало на предната седалка и загина също на място, е 20-годишната Теодора Николова, вероятно гадже на Екмекчиян.
Младежът е студент в Пловдивския университет. Паралелно с това е съдружник във фирмата на баща си Антон Екмекчиян "Аква де лукс", сочи справка в Търговския регистър. На този етап все още няма информация чия собственост е джипа, който е със софийска регистрация. В социалните мрежи младият мъж е написал в профилите си, че работи в автокъща.
В болницата остават 22-годишните Николета У. и Иван П., които са пътували на задната седалка на катастрофиралия джип. Те са настанени във Втора клиника по хирургия в УМБАЛ "Св. Георги" в тежко състояние, като момичето е с по-сериозни наранявания.
Тежкият пътен инцидент стана тази нощ около 3.30 часа на бул. "Руски", в близост до кръстовището с бул. "6-ти септември".

Публикувана на
13 Май 2024 година