Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

На вниманието на Св. Синод и на тези, които целуват ръката на Бачковския игумен: СИОНИЙ СЕ Е РАЗПАСАЛ, ТОЙ ЛИ Е ДЪРЖАВАТА!?

Бачковският манастир е свято място за християните. Благодат е в църквицата му да запалиш свещ. Да се помолиш пред някоя от иконите му. Да се пречистиш. Така би трябвало да е. В тази света обител обаче се настанил като в личен сарай игуменът Сионий. Сам е казал на раздразнил го мирянин, че държавата, това е той. Преки ежедневни свидетели са търговците от нацвъканите наоколо сергии. Те обаче гък не смеят да кажат, че да не бъдат нарочени от уж божия служител. Плюейки си в пазвите да не ги застигне сиониевият гняв. Коментирайки помежду си, че в този храм вече се е настанил човек на Сатаната.
Динко ПЕТКОВ


Сергииджиите мърморят скришом, че игуменът им вдига наемите и им е все по-трудно да изхранват семействата си. Те всъщност не плащат наеми. Принуждават ги да се изплащат под формата на…дарения. Така парите от тях стават безконтролни. А става дума за почти стотина търговски обекта. От НАП са с вързани ръце. Не е работа на ревизорите да се занимават с църковни дарения.
Абе и друг път сме имали за игумен неподходящи килимявки. Ама Сионий надминава всичките. Той е от същите търговци в храма, които навремето Христос е гонил. Още като чухме, че го пращат тук, взехме да се кръстим. Особено като разбрахме, че е бил разследван от Светия синод за педофилия. Баща на семинарист е подал официално оплакване срещу него, че като ректор на Семинарията е посегнал на сина му. Владиците го оневинили, въпреки, че това не е тяхна работа, не са прокуратура и съд. За награда правят Сионий едновременно игумен и на Троянския, и на Бачковския манастир. И той все едно хвана Господ за шлифера. Мале-мале!“, коментира пред репортер на „Пловдивмедия“ един от сергиджиите. С уговорката: „Сакън, не пишете какво съм ви казал, че ако Сионий научи, ще ме съсипе!“. И за да е сигурен, че няма да го издадем, ни подари бурканче със домашно сладко.
Преди повече от две години под манастира стана голям цирк. Изсипаха се сума ти медии. Стана голям скандал. За една бройка да се стигне до саморазправа. Сионий извади от расото си нотариално удостоверение, че паркингчето на АПИ, стопанисвано по договор от собственика на съседния култов ресторант „Водопада“, е църковен имот. Въпреки че е върху бивш републикански път и по тази причина не може да е ничий частен имот. А тогавашният областен управител на Пловдив категорично е заявил пред ресторантьора, че представения от игумена нотариален акт е фалшименто. Даде дума, че ще реагира да се спазват законите, още повече че се отнася за държавен имот. Но след това се покри. По казуса „Паркинга“ се покриха се и шефът на Пътното, и баш шефът на АПИ, и кметът на Асеновград. От полицията вдигнаха ръце – не можаха да излязат на глава със Сионий. Делата между игумана и ощетения бизнесмен още се точат. Медиите като опарени се отдръпнаха.
Вчера са провели нова наказателна акция. Пак в сиониевия стил „Държавата, това съм аз!“. Случайно или нарочно, още не е уточнено, е спрян токът за ресторант „Водопада“. Кабелът минава от време оно под една от църковните ниви. Случайто или нарочно, още не се знае, той е бил засегнат и повреден. А не е известна причината, тъй като, вероятно по игуменско нареждане, ремонтният екип на ЕВН в Асеновград не е допуснат в нивата – била частен имот. От ЕВН специално позвънили на игумена, за да разберат защо им се пречи да си свършат работата. Сионий им затворил телефона. После сам се обадил, че за да им разреши да извършат ремонтните работи, ресторантьорът трябвало да покаже нужните документи, че кабелът се отняса за неговото заведение. Те се издават от общината.
А ток в ресторанта няма. Проблемът не е единствено, че заради това са спуснати кепенците му. В хладилниците им има стока за хиляди левове. Тя бързо се разваля. Загубите са огромни за бизнесмена. Той е баща на четирима сина. Взел е „Водопата“ с кредит от банка преди 20 години. Още плаща всеки месец вноските. Явно още не е разбрал кой кой е в тази държава, клетият!!!

Публикувана на
13 Май 2024 година