Новина от категория В общината
Архив на публикациите

За какво ще гласуват на предстоящата сесия на Общинския съвет

Изменение на бюджета на Община Пловдив и изменение на утвърдените разходи за заплати и числеността на персонала за тази година в част от дейностите ще гласува на предстоящата сесия Пловдивския общински съвет.
Съветниците трябва да одобрят преразпределение на финансовата рамка на града за малко над 2 милиона 45 000 лева. Това се налага заради постъпили предложения за финансиране на различни дейности, включително за 600 хиляди лева за ремонта на Хуманитарната гимназия „Свети свети Кирил и Методий“, 740 670 хиляди лева за новата улица „Георги Странски“, както и 40 000 лева за спешен ремонт на понтоните на Гребния канал.
Сред предложенията е и това на заместник-кмета по транспорт Савина Петкова, която иска да се отпуснат близо 32 хиляди лева за консултански услуги в транспортната сфера.
Необходимите средства за всички разходи, включени в предложението на кмета Костадин Димитров, ще бъдат осигурени от различни други пера, включително от заложените средства за намаляване на вредните последствия от бедствия и аварии, за опазване на околнат асреда и за разходи за външни услуги.

Публикувана на
14 Май 2024 година