Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Шокиращо видео разкрива как митничари си делят събраното евро

Разследването на корупцията сред „Гранична полиция” на ГКПП „Кулата” продължава. Първият клип беше публикуван на 9 май 2024 г. Видеото, което дълбоко разтърси МВР и граничните пунктове, е заснето на 25 април миналата година. Вторият клип е заснет тайно на 2 юни миналата година.
Това видео разкрива нови участници в униформа, които МВР, ДАНС и прокуратурата трябва да проверят кои са и какво точно делят помежду си.
Възниква и още един основен въпрос – дали директорът на РД „Гранична полиция” – Смолян, Ивайло Стоянов (Иво Бебето), е наясно със зверската корупция на границата ни?
В клипа ясно се чуват реплики като „Мая”, „даде ми едно 20”, „Ламбре”, „Пъшева” (вероятно Лилия Иванова Пъшева, собственичка на фирма „Юлием-6” ЕООД, която има търговски обект на границата). Един от униформените говори по телефона, а след приключване на разговора броячът на пари пита: „Колко човека сме?”, на което колегата му по корупция отговаря „Осем”.
Следва лек спор за „10”, при който колегата с телефона уточнява, че са ги разделили, защото „платихме на Наско”.
Около 11-ата минута от записа се появява нов „герой”, с който започва ново разпределение: „за теб, на изхода, на Боби и Йоан – трябва да са по 20. На четиримата и на мен – по 5”, уточнява разпределящия банкнотите.
Накрая се допълва, че „има още 7-8 буса”, на което колегата отвръща: „Най-малко, най-малко…”.народбг

Публикувана на
14 Май 2024 година