Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Ранените от джипа-ковчег ще оцелеят

Животът на 22-годишните момче и момиче, които пострадаха при тежката катастрофа в Пловдив, вече е извън опасност. Благодарение на лекарите от Университетската болница „Свети Георги” рискът за тях е преминал, но те остават за лечение.
Влошило се е обаче състоянието на пожарникаря, върху когото падна дърво по време на спасителната акция. Той е преместен от Клиниката по травматология в реанимацията на лечебното заведение. Неговото състояние е стабилно, но тежко заради множеството фрактури.
Около 3:30 часа сутринта настилката на правия булевард „Руски” била мокра след обилен дъжд. Охранителни камери са запечатали скоростта, с която са хвърчали частите от ударените дървета в първите секунди след катастрофата.
„Гумите не са били изобщо подходящи за дадените условия. Момчето е било неподготвено за тази скорост. Младите момчета, вместо да се замислят какво може да стане, те решават да дадат пълна газ. Скоростта според мен е била над 200 километра”, смята рали пилотът Костадин Щерев.
Според него проблем в този район се оказва и кръстовището преди мястото на удара.
„Има един превал, от който не можеш да видиш какво става от другата страна на пътя”, смята Щерев. По думите му в конкретния случай колата се е отлепила, като е загубила сцепление и е нямало време за реакция.
В момента на удара светофарът е светел с предупредителен жълт сигнал.

Публикувана на
14 Май 2024 година