Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Абитуриенти станаха мутри!

Скандални кадри от изпращането на зрелостници предизвикаха вълна от негодувание в социалните мрежи. Ситуацията, която повече подхожда на 90-те години на миналия век, се разиграва в двора на Математическа гимназия "Петър Берон" в морската столица.
На кадрите се вижда как пред погледите на учители, родители и съученици зрелостниците минават, облечени като хулигани - с черни качулки, които покриват главите и лицата им, и бутилки с алкохол в ръцете им, като нахално разливат съдържанието им. В ръцете си държат и конфети, наподобяващи бухалки, които размахват невъзмутимо пред приятели и педагози.
"Новоизгряващите мутри", "Следващите, убили дървета по пътя си", "Бъдещи наркомани и сотаджии", "От тук право на борсата, тъпири" , "Пълни малоумници", "Бъдещето иде", "Утре ще ги видим да се снимат в скъпи коли... на автомивката" и "Палячовци" гласят коментари в социалните мрежи под видеото с абитуриентите мутри.
"България Днес" потърси за коментар заместник-директора на училището Димитрина Докимова, но тя не беше много словоохотлива.
"Не желая да коментирам ситуацията, защото не съм запозната със случая. Има и по-интересни теми, които вълнуват обществото", заяви Докимова
Потърсихме позицията и на община Варна за мутренската ситуация. Там също нищо не знаят по въпроса.
"Не сме запознати със случая. Първо трябва да се запознаем в детайли, за да можем да заемем позиция", заявиха пред вестника от кметството в морската столица. Коментар по случая отказаха и от Регионалния инспекторат по образование във Варна, като отново изтъкнаха, че не са запознати с нетрадиционното изпращане на абитуриенти.българияднес

Публикувана на
15 Май 2024 година