Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Унижената д-р Щонова!!!

"Денсинг старс" се превърна в поредната илюстрация на нагласената България – нагласени шоута, нагласени победители, нагласени конкурси, нагласени бизнесмени, нагласен европеизъм, нагласени политици.
Този безапелационен коментар направи по повод едно от най-гледаните шоута през последните месеци ексцентричният и смятан за един от любителите на конспирации журналист Григор Лилов. Ето какво написа той във фейсбук по повод развлекателния формат на Би Ти Ви и преценете сами дали споделяте мнението му:
НЕ ЕДНА, А МНОГО ЛЪЖИЦИ КАТРАН
Лъжица катран разваля цяла каца с мед. Има такава родна поговорка.
Финалът на “Dansing stars” беше не една лъжица, а много лъжици, дори изсипана цяла кофа катран в иначе едно от много малкото стойностни и професионално направени шоута у нас.
Катранът беше изсипан с определянето на победителя – Неделя Щонова.
Крайно несправедливо и бих казал унизително и за зрителите, и за другите участници, а и за самата Щонова.
Казвам го с цялото ми уважение към подвига на Неделя Щонова – на възраст над 50 години да се бориш много достойно и неподозирано добре в такова тежко физически и и изтощително състезание. Но шоуто е да определи и награди най-добре танцуващия и не е да отличи най-възрастния участник.
Факт: още в началото Денсинг старс тръгна с тежък конфликт на интереси! Този конфликт на интереси предопредели позорния финал. Обаче на зрителите това не им направи особено впечатление, което подсказва и защо краят беше такъв.
Би Ти Ви е продуцентът, но сред състезателите бяха допуснати двама работещи в телевизията – синоптичката Натали Трифонова и водещата на здравно предаване д-р Неделя Щонова. Беше ясно, че победителят ще бъде определен сред тях независимо от оценки на жури и зрителски вот.
И най-вече победителят се предполагаше покрай неговото предаване. Защото колкото е по-популярна водещата, толкова повече такова предаване трупа рекламодатели и съответно печалби за телевизията. От друга страна съпругът й е архитект на най-големите пловдивски проекти, от които изпълнителите им - фирми на олигарсите смъкват маса пари, имал е значим допир до политиците, понеже е бил и главен архитект, и зам.-кмет на Пловдив.
Достойното и високопрофесионално жури заслужава едно „благодаря”. Предполагам, че са знаели и възразявали за предопределения победител. Защото не е случайно, че неговите оценки бяха тотално елиминирани за последния тур от танци.
Не е случайно, че журито направи и невъзможното, за да посочи най-добрите – понякога дори натрапчиво. Явно са били в течение на замисленото, протестирали са, но договорите им са ги обвързали.
Затова бяхме свидетели на този гнил компромис за края на финала: журито присъства, но членовете му – най-професионалистите в тази област не гласуват!!!???
И най-сетне крайно неприятно впечатление ми направи факта, че веднага след финала тролове изникнаха в социалните мрежи, за да защитават незащитимото.
Така Денсинг старс се превърна в поредната илюстрация на нагласената България – нагласени шоута, нагласени победители, нагласени конкурси, нагласени бизнесмени, нагласен европеизъм, нагласени политици...лупа

Публикувана на
15 Май 2024 година