Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Загиналият Кристияан тествал джипа-убиец

Полицията проверява версия, че младежите, които загинаха в джипа ковчег в Пловдив, са употребили райски газ преди зверската катастрофа в 3,30 ч. сутринта в понеделник. 21-годишният Кристиан и 20-годишната му приятелка Теодора загинаха на място, а Николета и Иван, които са на по 22 години, берат душа в болница.
По данни на очевидци преди катастрофата младежите са били забелязани в района на Централна гара.
Скъпарският джип Range Rover Sport бил спрян, от него дънела гръцка чалга. Младежите играели на карти и дърпали флакони с райска газ. Остатъци от флаконите са открити в района на гарата. Разпиляно тесте карти пък бе открито на мястото на жестоката катастрофа, което също потвърждава информацията. С мощната кола Кристиан изкоренил две дървета между платната на булеварда, след което се забил в трето и джипът се разполовил на две. Кристиан и Теодора са издъхнали на място. Близки до починалото момиче не бяха сигурни, че двамата са били гаджета. Познавали се от съвсем скоро.
Джипът се оказа регистриран на софийска фирма, чийто адрес е в офис на бул „Брюксел“ 11. Собственикът й заяви, че автомобилът е бил нает от Кристиан. До неотдавна младежът е работил в Англия, където е изкарал пари и искал да си купи скъпа кола. Младежът е правоспособен водач от януари 2021 г. За това време има 5 акта, 10 фиша, както и една глоба от 50 лева за превишена скорост с 21 км/ч, която е заплатил в срок. Кристиан е студент в Пловдивския университет. Има и регистрирана фирма за търговия "Аква делукс", в която е съдружник с баща си Антон Екмекчиян. Стопанистват магазинче в курортното градче Обзор на морето, разкриха запознати.

Публикувана на
15 Май 2024 година