Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Селфи спасява младеж от 99 г. затвор

Публикувано в социалните мрежи селфи спасява млад мъж от 99 г. затвор, като по чист късмет се оказва единственото му алиби. 21-годишният Кристофър Прекопия е арестуван една сутрин в дома си в американския щат Тексас по обвинение, че е нахлул насила в дома на бившата си приятелка, атакувал я с макетно ножче и издълбал буквата "Х" на гърдите й.
Тя разказва пред ченгетата как Кристофър искал да я реже като хляб и как я заплашвал. Подобно нападение се наказва с до 99 години затвор, пише "Дейли мейл". Нападнали я около 19:30 ч. Пред разследващите Прекопия твърди, че по това време той е на вечеря с родителите си на съвсем друго място на километри от дома на бившата. Униформените не му вярват, но заради факта, че това му е първо провинение, се съгласяват да го пуснат под гаранция срещу 150 хиляди долара.
Нещата бързо вземат обрат, когато се оказва, че майката на Кристофър е публикувала съдбовна снимка в социалните мрежи. На кадъра се вижда как тя, Кристофър и други роднини вечерят по същото време, когато уж се случва нападението, в ресторант на над 100 км от мястото на атаката. На фотоса, който е качен във фейсбук, се виждат и автоматично поставените от телефона място, дата и час на снимката.
Техническата експертиза доказва, че данните на кадъра са автентични и не са манипулирани. Това на свой ред означава, че Кристофър наистина е бил на съвсем друго място и няма как около 19:30 или някакъв близък час до този да е бил около дома на бившата. Благодарение на снимката е оправдан напълно и досието му изчистено. Въпреки че момичето, с което двамата имат връзка в гимназията, почти успява да го натика доживот в затвора, тя няма да бъде съдена.българияднес
.

Публикувана на
15 Май 2024 година