Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Подгизват ли чаршафите на пловдивчанки от мокрите им сънища с Мъжа на годината Манол Пейков!?

И пловдивчанки, както повечето жени, също се самоощастливяват с мокри сънища. Не обаче, например, с взелия-дал Брад Пит или с поовехналия вече комшия Къванч Татлъту. А с Мъжа на годината. С Манол Пейков. „Ей на това му се вика мокър сън!“, коментират завиждащи им , че чаршафите на жените под тепетата са подгизнали на сутринта.
Динко ПЕТКОВ


А по адрес на Манол Пейков се чуват възклицания, пъшкания и охкания: „Какво оперение, а!“, „Какъв голямпишковец!“ /има се предвид, че чете само големи букви./ „Погледне ли те, само се събличаш!“.
И му шепнат, почти в несвяст: „Още, още, още!“.
„Ох, бързам да се прибирам, да му сготвя надве-натри на моя, че ме чака мокър сън с Манол Пейков!“, припрени са плодивчанки.
На него навярно му е писнало да обхожда мокрите им сънища. „Бахтън!“, „Нямат насита!“, „Манолопейковманки!“, почна да се мръщи той. Мърморейки: „Поне по една урна да слагат, когато ме сънуват, колкото и да са подмокрени, да пуснат бюлетина за мен!“.
Напоследък мокрите сънища с Манол Пейков са понамалели, жалват се помежду си сънуващите го. „Ами как да ни смогне, предизборно време е. Пак са го принудили да става депутат. Дърпа си, дърпа се, но тия от ПП-ДБ са го притиснали и на, наново ще слугува на народа, клетият!“, жалят го. И като наговорени, си татиурат в мозъка номера на бюлетината му и на преференциалното му разположение в листата.
„Много сте прости! Тоя не ви ли втръсна? Бля-бля е! Вземащ се за парламентарен Наполеон!“, реагират раздразнени електоралните мъже. „Тарикат! Събира пари за вибратори, пардон, за генератори. Сам ги носи в Украйна. Да не бъдели на тъмно. Ама за държаните без ток палестинци в сектор Газа едно генераторче не им праща. Щото за украинските получава червени евроатлантически точки, а за палестинските ще му кажат само „благодаря!“. От благодарене обаче партийна кариера не се прави, депутатогонец, такъв!“, теглят му те по една благословия.
„Защо така говорите за човека, вижте колко състрадателен вид има!“, реагират им жените. „Много е страдащ, виждаме! Личи си особено по килограмите му. Да се е чуло за някое болно българче, да речем, да е дал пари.“, отвръщат половинките им.
И им се подиграват: „Айде, продължавайте с мокрите си сънища с Манол Пейков, дайде си гласа пак да седне в парламента, Там отново да замирише на джибри и некъпано!“.
Пловдивчанки не им се дават: „На какво да мирише, като вас на одеколон „Тройной“ ли? Манол Пейков мирише на Мъж на годината. Затова имаме мокри сънища с него!“.

Публикувана на
16 Май 2024 година