Новина от категория В общината
Архив на публикациите

"Ботев" с купата в Общинския съвет

Футболистите и ръководството на Ботев изненадаха общинския съвет и ръководството на общината като докараха Купата на България в местния парламент. Заседанието бе прекъснато като общинарите посрещнаха с аплодисменти носителите на ценния трофей.
От клуба дадоха специални фланелки на кмета Костадин Димитров и Атанас Узунов, като дори направиха опит да облекат председателя на общинския съвет с жълтата тениска, който е известен фен на Локомотив, но последния предпочете да я вземе и обеща да я сложи в рамка.Той каза, че това е успех за целия пловдивски спорт и пожела силно участие на клуба в евротурнирите.
От своя страна кметът Костадин Димитров заяви:
„Снощи бе моментът на Пловдив, днес е моментът на Пловдив. Искам да благодаря на всичките над 10 000 пловдивчани, които бяха на стадиона, за да подкрепят Ботев, а също така се показа в последните секунди, че има Господ и справедливостта възтържествува”, каза градоначалникът.
Той добави, че инвестирането в спортна инфраструктура е социален феномен, който носи радост и от община Пловдив ще продължават да насърчават тази политика.Старши треньорът на Ботев Душан Керкез благодари за подкрепата и приема от пловдивските общинари, като ги поздрави за начина, по който развиват града. Той каза, че Пловдив е прекрасен град и се наслаждава на живота тук заедно с цялото му семейство. Двамата капитани на канарчетата Ивелин Попов и Лъчезар Балтанов също взеха думата. Последният припомни, че през 2017 година, когато Ботев отново взе трофея е дал обещание, че купата пак ще бъде в отбора, като то вече е изпълнено./трафикнюз

Публикувана на
16 Май 2024 година