Новина от категория В общината
Архив на публикациите

От балкона на общината вдигнаха купата на „Ботев“

Пред многохилядна публика тимът на футболен клуб „Ботев“ показа четвъртата Купа на България от балкона на Община Пловдив. Точно в 19,12 часа – годината на създаване на отбора, многобройните привърженици, събрани на площад „Стефан Стамболов“ аплодираха бурно традиционното вдигане на трофея от победителите. Пищна заря, на моменти заглушавана от овациите и радостните възгласи на ликуващите фенове, съпроводи триумфа на пловдивския отбор.
Футболистите, капитаните, треньорите и ръководството на тима бяха посрещнати от кмета на Пловдив Костадин Димитров, който ги приветства за победата, извоювана при оспорван двубой на финала срещу „Лудогорец“.
„Благодаря на футболистите и треньорите, на хората, които помагат на отбора, благодаря на феновете, заради които те играят, благодаря на всички над 10 000 съграждани, които отидоха до София, за да подкрепят „Ботев“– с тези думи кметът Костадин Димитров се обърна към тима и ръководството му.
Сред аплодисменти и викове „Браво“ той вдигна Купата на България и връчи на капитана на отбора Ивелин Попов реплика на ритон от Боровското съкровище.
„Вие пишете спортната история на Пловдив“, отбеляза кметът и пожела на „канарчетата“ още по-големи успехи занапред.
В чест на победата водата на фонтана на площад „Стефан Стамболов“ беше оцветена в жълто.
На събитието присъстваха заместник-кметовете Иван Стоянов, Владимир Темелков и Николай Бухалов.

Публикувана на
16 Май 2024 година