Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Размина се след 12 часа драма

Барикадиралият се полицай в Пловдив Венцислав Караждов се предаде доброволно. Мъжът е осъден на доживотен затвор за убийството на родителите си. От началото на миналата година той е с мярка домашен арест и е бил с гривна. Изтърпявал е мярката в дома.
Тази сутрин от полицията заявиха на брифинг, че мъжът е изтърпявал мярка домашен арест. След пристигане на полицията в дома му, той е заплашвал служителите на реда, че ако влязат в имота ще има много пострадали. Той е предупреждавал, че се е подготвил с опасни вещества.
През цялата нощ са водени продължителни преговори. Около 5:30 часа сутринта мъжът се е предал. Няма пострадали. Мъжът е отведен и предаден на съдебна охрана.
Рано тази сутрин бусове на Жандармерията и СОБТ се изтеглиха от мястото. Венцислав Караждов се предал доброволно, потвърди адвокатката му Зоя Тошкова. Знак е накарал полицая да се предаде на органите на реда, допълни тя.„Той започна да се сбогува с мен, благодари ми, че съм го защитавала, че било чест за него и каза, че няма да лежи невинен в затвора. Молих го да не стават ексцесии, да не загинат невинни хора. Той каза, че след като всички са се постарали да го изкарат виновен, вече няма пред какво да се спре. Каза „не съм невъоръжен“, че се бил приготвил като Рамбо в къщата си. Какво точно конкретно има – не мога да кажа“, коментира Зоя Тошкова.
От брифинга стана ясно, че не са открити оръжия нито в него, нито в дома му.
През цялото време мъжът твърдеше, че е невинен и не възнамерява да влезе в затвора за престъпление, което не е извършил. С него са разговаряли и психолози.
През 2016 г. телата на родителите на осъдения бяха намерени безжизнени след спор за имот. Те водили дело със сина си, което спечелили.
Венцислав е направил опит да се обеси, малко преди да бъде изведен от жилището си, каза адвокатът му Зоя Тошкова пред медиите.„Кабелът обаче се е скъсал. Известно време той лежал на пода, докато се освести. Приел го е като знак на съдбата”, подчерта юристът и обясни, че не полицията го е убедила да се предаде.

Публикувана на
17 Май 2024 година