Новина от категория България
Архив на публикациите

Сульо и Пульо ползва НСО като момче на повикване

Крайно време е да се преосмисли ролята на НСО. Не може Сульо и Пульо да използва институцията. Покрай работата си в парламента видях, че там работят много добри професионалисти. Които разни политици - пишлигари, правят на маймуни. И ги ползват едва ли не като момчета за всичко. Примерно депутатка иска да пазарува в другия край на София, обажда се на шофьора на НСО и той изпълнява и я разкарва и чака. Някои депутати пък с колите на НСО се прибират до избирателните си райони. Или д
Адв. Елена ГУНЧЕНА-ГРИВОВА

ори ходят по срещи с избиратели. Беше нашумял и случаят с един възрожденски депутат, който при посещението си до кмета на общината, остави колата на НСО точно пред входа, да не могат да влизат хората. Друга депутатка се разкарваше по концерти с НСО. Прословут друг случай е една поцинкована кофа, намерена без гащи при ПТП с такава кола.
Не, че и аз не съм ползвала колите, но ако трябва бързо да се отиде до комисия в другата сграда на парламента. И един единствен път от заседание да ме закара на интервю и да ме върне обратно. А възможности много. Но смятах за доста пошло да ползвам кола на НСО, за да спестя от такси или да се правя на важна пред хората.
Когато си див селяндур, не успяваш да прецениш, че е много просташко да използваш НСО като домашни прислужници и шофьори. А още по-просташко е да ги ползваш в предизборната си кампания, когато си вече никой. Да спомена, че всичките тези изцепки на политици се заплащат от българските данъкоплатци.
Когато пишлимето в колата настоява по-бързо да стигне до поредната среща, където го чакат трима избиратели в зала за триста човека, служителите от НСО нямат друг избор, освен да бързат. Понякога и през правилата. И се стига до подобни печални инциденти.
В този случай обвинявам само Петков, Зайо Цицин /заради простащината да снима и качи умиращ човек в социалните мрежи/ и този, който е разрешил Петков да ползва кола на НСО за предизборните си срещи.
Докога ще плащаме селяндурщината и парвенющината на политиците? НСО са служба за охрана, а не домашна прислуга. Трябва строго да се определи кръга лица, които ще охраняват, а ако някой друг политик иска да ги ползва, да си бръкне в джоба и да си плаща.
Политиците ни са се самозабравили напълно. Клети създания, непостигнали нищо в живота си, освен по един или друг начин да се намърдат в политиката. Е, не всички са такива, но изключенията потвърждават правилото.

Публикувана на
17 Май 2024 година