Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Барикадиралият се бивш полицай прецакан от жена си

Прокуратурата разследва вещно укривателство по продажба на имоти на задържания експолицай Венцeслав Караджов, който има доживотна присъда за убийството на родителите си.
При разпит самият Караджов заявил, че докато е бил задържан по обвинение за убийството на родителите си, са били продадени два негови имота – вила в пловдивското село Дедево и парцел в Пловдив. Това е станало чрез пълномощно, което той дал на член на неговото семейство, за да може имотите да бъдат прехвърлени на сина му. Впоследствие синът му е бил въведен в заблуждение да даде пълномощно на майка си за продажбата на въпросните имоти. Така те били закупени от други лица, а след това паричните средства от сделките не били предадени на сина на Караджов, а са били задържани от майка му и трето лице. По делото се извършват действия по разследването.
Прокуратурата е образувала и друго досъдебно производство затова, че Караджов е попречил на органите да извършат въдворяването му в затвора при условията на дотогавашен домашен арест. Той се е барикадирал в дома си и едва след 11 часа се е предал на полицията. Караджов вече е в затвора за изтърпяване на присъдата си. /бнр

Публикувана на
18 Май 2024 година