Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Тийнейджър погреба жив 62-годишен мъж

62-годишен мъж е бил погребан жив и е прекарал под земята цели четири дни, преди да бъде спасен, след като полицията чула приглушените му викове за помощ. Полицаи в Молдова открили мъжа, докато разследвали смъртта на 74-годишна жена, която била открита мъртва в собствения й дом от роднина. Полицаите арестували заподозрян за смъртта ѝ и докато претърсвали дома му в същото село, чули викове за помощ отблизо.
Започнали да копаят и открили входа на импровизиран гроб, където 18-годишен младеж заровил възрастния мъж.
Полицейски кадри показват изваждането на мъжа. Той бил в съзнание и с рана на врата.
Съдебни специалисти били извикани, след като възрастна жена била открита мъртва в дома й.
Специалисти от Центъра за технически, криминални и съдебни експертизи констатирали смъртта на жената след физическо нападение и тежки рани.
Полицаите бързо идентифицирали 18-годишен роднина на починалата като заподозрян за нейното убийство.
Заподозреният е открит в собствения си дом в нетрезво състояние. Той дал „объркващо“ и „непоследователно“ изявление по време на полицейския разпит.
Докато полицаите претърсвали дома му за доказателства, чули смущаващи звуци и викове за помощ, идващи изпод земята близо до къщата.
Тръгнали към шумата, започнали да копаят и открили мъжът, който бил заровен в импровизиран гроб.
Той бил с рана на врата, но бил жив и в съзнание.
Мъжът казал на полицията, че той и тийнейджърът са пили алкохол заедно, когато започнали да се карат.
Твърди се, че след това заподозреният го нападнал с нож, преди да го заключи в импровизираното мазе, да го зарови жив и да покрие входа с пръст.
Полицаите смятат, че тийнейджърът е убил възрастната жена на следващия ден.
Той е задържан под стража, докато полицията и прокуратурата продължават да го разследват за убийство и опит за убийство. Младежът е изправен пред доживотен затвор, ако бъде признат за виновен.
Спасеният е откаран в болница. Местен казал за починалата жертва: „Тя беше много свестна жена, никой никога не е имал проблеми с нея.“ /телеграф

Публикувана на
18 Май 2024 година